keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Minun tarinani: Kansanopistoelämää

Kun opiskelupaikkaa ei irronnut, päätti 19-vuotias Riku hakea kansanopistoon opiskelemaan. Elämä pikkukaupungissa perheen ja kavereiden ympäröimänä vaihtui asuntolaelämään ja intensiiviseen näyttelemisen opiskeluun toisella puolella Suomea.
Miksi kansanopisto tuntui hyvältä vaihtoehdolta?
En saanut kevään haussa opiskelupaikkaa, ja halusin käyttää välivuoden tekemällä jotain kehittävää.

Minkälainen paikka kansanopistosi on?
Mukava, iso sekä hyvin toimiva, eli ruokapuoli pelaa ja kaikki tärkeä löytyy kävelymatkan päästä. Paikka on myös luonnon ympäröimä. Muut opiskelijat ovat avoimia ja tunnen kuuluvani joukkoon täällä. Ikähaarukka meidän kurssillamme on 19-26, mutta koko koulussa kahdeksastatoista aina eläkeikään saakka!

Mitä kaikkea olette opiskelleet?
Muunmuassa tanssia, improvisaatiota, itkemistä, kehonhallintaa, näyttelijäntyötä ja akrobatiaa. Itseäni kiinnostaa eniten tuo näyttelijäntyö. Vaikka olen harrastanut näyttelemistä jo aiemmin, olen yllättynyt siitä, miten paljon uusia asioita olen täällä oppinut.

Kuten mitä?
Tällä hetkellä työstämme omia kohtauksia jotka meille ohjataan. Olen oppinut, että näyttelemisessä tekstiä tärkeämpää on itse toiminta. Tanssia on myös tullut opeteltua. Muuten kaikki sujuu, mutta jenkka on vielä vähän hakusessa!

Mikä on ollut tähän mennessä haastavinta?
Itselleni haastavimmaksi alueeksi koen akrobatian, sillä se vaatii todella hyvää kehonhallintaa. Myös kaikki uudet tekniikat liittyen näyttelijäntyöhön ovat olleet alkuun haastavia.

Millaista vapaa-aika opistolla on?
Mukavaa, yhteisöllistä ajanviettoa esimerkiksi pelaamisen tai juhlimisen merkeissä.

Kenelle suosittelisit kansanopistoa?
Muille samasta tilanteesta itsensä löytäville. Vaikkei tästä saakaan tutkintoa, omat kyvyt kehittyvät roimasti!
---------
Kiinnostuitko?
Etsi itsellesi mielenkiintoinen kansanopistopaikka osoitteesta
http://www.kansanopistot.fi/

Toimittanut Rosa

Kuva(c) Mox Soini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti