torstai 7. helmikuuta 2013

Kikkoja kesätyön kaappaamiseen!

On vasta helmikuu, ja kaikkialla kuhistaan jo kesätöistä. Yksi kaveri pääsee äidin firmaan töihin, toista pyydettiin edelliskesän työhön uudestaan ja kolmas sai kesätöitä työharjoittelupaikastaan.

 


Sinulla itselläsi ei sen sijaan ole hajuakaan, mistä taikoisit itsellesi töitä ensi kesäksi. Kenties oletkin jo hakenut kymmeneen paikkaan, eikä mistään ole soitettu takaisin. Nyt ovat hyvät neuvot kalliit.

Ennen kuin lähetät seuraavan hakemuksen, tarkista että CV:si on päivitetty. CV:n tulisi olla myös ulkoasultaan siisti ja selkeä, kirjoitusvirheetön ja siihen olisi myös hyvä liittää oma kasvokuva. (Se parantaa mahdollisuuksiasi tulla valituksi!)

Täältä voit kopioida itsellesi CV:n mallin.

Sitten työn etsintään!

1. Netti käyttöön!
Sivustot, kuten Mol.fi ja monster.fi ovat oivia paikkoja kesätöiden löytämiseen, sillä suurin osa työnantajista ilmoittaa niissä. Valitettavasti muutkin kuin sinä tietävät tämän, joten kilpailu on kovaa, ja jokaista työpaikkaa hakee kymmeniä, ellei satoja muitakin. Siksi kannattaakin panostaa itsensä markkinoimiseen oikealla tavalla. Näe vaivaa jokaisen erillisen työhakemuksen muotoiluun. Tästä löydät mainion hakemusmallin!

2. Kunnan omat kesätyöpaikat
Useimmat kaupungit ja kunnat tarjoavat tietyn määrän lyhytaikaisia kesätöitä yleensä alle 18-vuotiaille nuorille. Yleensä työt liittyvät lasten- tai vanhustenhoitoon tai esim. nurmialueiden kunnossapitoon. Kysy kunnan tarjoamista työpaikoista lähimmästä työ- ja elinkeinotoimistostasi.

3. Kysy itse!
Kuten tämän jutun alku osoitti, kylmä tosiseikka on, että erittäin iso osa kesätöistä jaetaan ns. tiskin alta, eli niistä ei ilmoiteta missään virallisesti. Jos haluat napata itsellesi työpaikan, jota muut eivät keksi edes hakea, kannattaa pitää silmät auki.

Mene paikan päälle yritykseen ja kysy reippaasti, onko heillä kesätöitä tarjolla. Yritykset arvostavat hakijan omaa aktiivisuutta. Muista ottaa mukaan CV:si. Täältä löydät lisää vinkkejä piilotyöpaikan hankintaan!

*******
Älä luovuta! Etsivä löytää ja pian sinäkin voit alkaa miettiä mitä teet kaikilla niillä miljoonilla joita tienaat ensi kesänä! ;)

Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti