perjantai 22. helmikuuta 2013

Tunnelmia nuorten ammattitaidon SM-kisoista

Opiskelen viimeistä vuotta lähihoitajaksi ja päätimme yhden luokkakaverin kanssa ylittää itsemme lähtemällä kilpailemaan ammattitaidosta eli Taitaja2013-kilpailuihin. Pääsimme semifinaaleihin Harjavaltaan, lähdimme illalla ja olimme yhden yön hotellissa. Koululta saimme ruokarahaksi 17 euroa päivältä, lisäksi tapahtumassa tarjoiltiin lounas.  Sijoituksemme semifinaaleissa oli 15. Finaalipaikka ei irronnut, mutta kokemus oli mahtava ja todella opettavainen.

Kilpailupäivään kuului paljon odottamista ja jännittämistä. Meitä oli ohjaamassa Harjavallan ammattiopiston oppilas. Säännöt oli tiukat, ei saanut jutella opettajille, muiden kilpailijoiden kanssa ei saanut puhua tehtävistä ja ulos ei saanut mennä. Tehtäviä meillä oli kaksi. Ensimmäinen tehtävä oli kirjallinen, missä oli lääkehoitoa, käsitteitä ja ihmisen anatomiaa. Toinen tehtävä oli hoitosuunnitelman tekeminen ja potilaan kohtaaminen. Siinä mitattiin monipuolisesti kaikenlaista, mm. meidän vuorovaikutustaitoja, suunnitelmallisuutta ja yhteistyötaitoja.

Lähde


Oli kyllä virkistävää vaihtelua koulun käyntiin ja jotenkin niin jännittävä tilanne. Tuli todella ylitettyä itsensä ja jälkeenpäin tunnelmat oli tosi hyvät! Suosittelen kaikille tätä todella, jotka ammattikoulussa ovat tai sinne aikovat hakeutua. Meillä oli ainakin hurjan hauska reissu!

Sanni, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti