keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Rekrytori 2013 osa 1

Vierailimme keskiviikkona 13.2.2013 Rekrytori2013 - tapahtumassa. Messuilla oli kokoontunut yhteen monia kymmeniä työnantajia ja noin 5000 kävijää. Työnantajat pääsivät esittelemään omaa toimintaansa ja avoimia työpaikkoja sekä messuilla työtä vailla olevat kävijät pääsivät etsimään työpaikkoja ja täyttämään hakemuksia - verkostoituminen oli siis päivän sana messuilla!
Kuva: Telma Varustamo

Kuva: Telma Varustamo
Messuilta löytyi myös CV-baari, jossa olisi päässyt nauhoittamaan oman minuutin pituisen videoesittelyn Rekrytorin työnantajia varten, mutta sen saa myös omaan käyttöön. Kuitenkin CV-baari ei näkynyt saavan suurta suosiota messuilla, koska usein kun kävelimme sen ohi, siellä ei ollut ketään. Voi olla, että videoiminen on monelle jännittävä paikka ja mieluummin tekee perinteisen paperisen cv:n. Rekrytorilla oli myös kahdella eri lavalla aina aika ajoin erilaisia tietoiskuja ja infoja. Me Varustamon väki olimme kuuntelemassa "Oma yritys - sinun nuorisotakuusi" - paneelikeskustelun, jonka aikana twiittailimme Twitteriin erilaisia tietoiskuja seuraajillemme.

Nuorisotakuu oli myös esillä Rekrytorilla ja haastattelimme Te-toimiston väkeä koskien nuorisotakuuta. Te-toimistosta he kertoivat, että heillä on nuorille omat nuorten neuvojat koskien työ- ja koulutusasioita. Kaikille nuorille pyritään tarjoamaan töitä ja tällä hetkellä on kova kampanjointi saada lisää yrityksiä ja kontakteja takaakseen nuorille töitä. He myös muistuttivat, että kaikki työpaikat eivät ole näkyvissä mol.fi:ssä, vaan on olemassa myös sellainen sivusto kuin NuorilleTöitä . Nuorten kannattaisi tehdä cv-nettiin esittely itsestä ja mainita hakusanoissa kt-kampanja, joka auttaa työnantajien löytää potentiaalisia työnhakijoita heidän yritykseen. Nuoren ei tarvitse rekisteröityä NuorilleTöitä-sivustolla, vaan yritykset rekisteröityvät, mutta siellä pystyy työnhakijat selaamaan avoimia työpaikkoja.
Kuva: Telma Varustamo
Haastattelimme myös yhtä ammattistarttilaista nuorta Rekrytorin annista. Hän kertoi, että oli hieman pettynyt, kun 18-vuoden ikää edellytetään kaikilta työnhakijoilta, joten hänen oli messuilta vaikea hakea kesätöitä. Hän kertoi, että paikalla oli paljon alle 18-vuotiaita ryhmiä etsimässä kesätöitä. Ensi vuonna olisi mukavaa jos hekin otettaisiin huomioon. Kuitenkin tekemistä messuilta löytyi, etenkin politiikka oli puhuttanut paljon, koska paikalla oli myös muutamia puolueiden ständejä. Cv-baariin hänkään ei uskaltautunut, eikä kuulemma monet hänen kavereistakaan olleet käyneet siellä.

“Kierrelly ja jutellu, täytellyt papereita standeilla”

Jutta, Telma, Sara ja Terhi, Varustamo


Varustamon twiitit paneelikeskustelun ajalta:

Paneelikeskustelu "oma firma - sinun nuorisotakuusi" käynnistymässä #rekrytori lla

"Nykyaikainen yrittäjyys on yhdessä tekemistä" #rekrytori

"Netin keskustelupalstoilta voi löytää yritysideoita" #rekrytori

"Nuoret, opetelkaa johtamaan itseänne. Menkää mukaan projekteihin, opetelkaa stressinsietokykyä ja yhteistyötaitoja" #rekrytori

"Nuoret, haaveilkaa ja unelmoikaa. Opetelkaa kertomaan haaveistanne muille ja kuuntelemaan muiden unelmia" #rekrytori

"Ennen yrittäjäksi alkamista kannattaa hankkia ammatillinen koulutus mutta kymmenien vuosien koulutus saattaa tappaa innostuksen" #rekrytori

Yrittäjiksi kaivataan lisää nuoria naisia #rekrytori

"Yrittäjyys on kuin extreme-urheilua. Siihen jää samalla tavalla koukkuun, ja tuntee olevansa elossa" #rekrytori

Lähteet

http://www.rekrytori.fi/tampere/
http://www.rekrytori.fi/tampere/cv-videobaari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti