keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kansainvälisty parissa viikossa!

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä, mutta et syystä tai toisesta voi tai halua lähteä ulkomaille kokonaiseksi vuodeksi? Ei hätää! Esittelemme tapoja päästä maailmalle lyhyemmäksi aikaa.

 


CISV
CISV on sitoutumaton, vapaaehtoistyöhön pohjautuva järjestö, joka järjestää vaihto- ja leiritoimintaa ympäri maailmaa eri ikäisille. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi 14-15-vuotiaille suunnatut Step Up -leirit tai 17-18-vuotiaiden seminaarileirit. Suomessa eri puolilla järjestettävät viikonloppuleirit kokoavat myös yhteen kansainvälisyydestä ja CISV:n teemoista kiinnostuneita ihmisiä.

Rotaryn kesä- ja leirivaihto
Rotary järjestää n.15-20-vuotiaille suunnattua perhevaihtoa, jossa kaksi nuorta asuvat kumpikin kuukauden perätysten toistensa perheissä. Leirivaihto kestää 2-3 viikkoa ja keskittyy jonkin teeman ympärille. Leirivaihtoon sisältyy myös perhemajoitusta.

Kesälukioseuran ulkomaan kesälukiot
Älä hämäänny nimestä! Myös ammatillista tutkintoa opiskelevat tai peruskoulunsa vasta päättäneet voivat osallistua näille muutaman viikon kestäville reissuille. Hauskanpidon lisäksi tulet suorittaneeksi lukiokursseja. Miltä kuulostaisi esimerkiksi saada liikunnan kurssi melomalla ja surffaamalla Espanjan rannikolla?

 Allianssin kansainväliset työleirit
Allianssin kautta voit päästä tekemään vapaaehtoistyötä moniin eri maihin. Vapaaehtoistyön muotoja ovat mm. kunnostustyöt, lasten kanssa työskentely ja arkeologia.

4H
4H järjestää monipuolisia mahdollisuuksia kansainvälistymiseen. Jos vaihtoon lähteminen ei tunnu omalta, harkitse vaikka vaihto-oppilaan majoittamista perheessänne!

Villa Elba
Villa Elba järjestää kansainvälisiä leirejä erilaisilla teemoilla, kuten musiikilla tai urheilulla. Leireille lähdetään 3-6 hengen porukassa. Vaihtoihin voi saada tukea EU:n Youth In Action -ohjelmasta.


Jos mietit vähänkin että pitäisikö, vastaus on kyllä! Pane tuulemaan! (:

Rosa

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti