torstai 28. maaliskuuta 2013

Kesälukio Espanjassa on unohtumaton elämys!

Olin kymmenen päivän kesälukioreissulla Espanjassa kesällä 2011. Reissu oli unohtumaton monella tapaa, ja nyt kerron sen kohokohdista!


 
Reissun alussa matkustin 12 suomalaisen opiskelijan kanssa Valladolidiin. Pari ekaa päivää tutustuimme perheisiin, jotka majoittivat meidät, sekä kävimme koulua. Koulussa kävimme läpi espanjan perusasioita ja saimme nähdä, millaista espanjalaisessa koulussa on. Ja olihan se erilaista, yhtenä päivänä opettaja vei koko luokan oluelle (?!)

 
Vapaa-ajalla shoppailimme, vietimme aikaa uima-altaalla (paloin tietysti) sekä osallistuimme mielenosoitukseen. Vuonna 2011 Espanjassa järjestettiin paljon mielenosoituksia, joissa protestoitiin mm. nuorten valmistumista työttömiksi. Mielenosoitus oli huikea kokemus. Osallistujat lauloivat ja huusivat vaatimuksia uskomattomalla innolla. Kuljimme suurena joukkona kaupungin läpi ja valtasimme pääaukion.

 
Loppuviikosta matkasimme Espanjan pohjoisosaan Santoñaan yhdessä espanjalaisten nuorten kanssa. Reissu oli heille kouluvuoden päätös-luokkaretki. Tämä osa kesälukiota oli se unohtumattomin. Päiväsaikaan meloimme, surffasimme (tai ainakin yritimme) ja kiertelimme ympäriinsä. Illalla osallistuimme rantabileisiin. Tunnelma oli maaginen: Tähtitaivas, meri, vuoret ja hiekkaranta täynnä pieniä kokkoja ja juhlivia espanjalaisia. Bändi soitti lavalla ja me vietimme yhtä elämämme hienoimmista öistä!

 
Viimeisen yön olimme Madridissa, missä teimme nopean kiertomatkan tärkeimpien nähtävyyksien ohi ja lopun ajasta saimme kulkea kaupungilla vapaasti. Illan päätteeksi menimme syömään ravintolaan ja seuraavana päivänä lensimme takaisin Suomeen.

Mitä voin sanoa tästä kokemuksesta? Sain uusia ystäviä, opin paljon espanjalaisesta kulttuurista sekä itsestäni. Pääsin syömään uusia ruokia, näkemään uusia paikkoja ja tanssimaan espanjalaisessa diskossa.

Suosittelen kesälukioseuran retkiä kaikille lämpimästi! :) Tästä reissusta "tienasin" kaksi lukiokurssiakin. Ulkomaan kesälukioita järjestetään myös esim. Saksassa, Iso-Britanniassa ja Puolassa. Lue lisää tästä!

Rosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti