keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Politiikkapäivä - Hankeverkoston viestit päättäjille


Varustamo oli mukana 19.3 järjestetyssä Pirkanmaan hankeverkoston politiikkapäivässä. Tapahtuma järjestettiin Tampereen kaupungin valtuustosalissa ja paikalla oli 65 osallistujaa. Pirkanmaan hankeverkosto  kokoaa yhteen Pirkanmaalla toimivia hankkeita. Verkostossa mukana oleminen mahdollistaa väylän kokemusten ja hyvien toimintamallien jakoon eri hankkeiden kesken. Hankeverkosto on syntynyt tarpeesta tehdä yhteistyötä ja jakaa tietoa, jotta eri hankkeet olisivat paremmin selvillä toistensa toiminnasta.

Päivän ohjelma rakentui erilaisista puheenvuoroista, tutkimuskoosteista sekä paneelikeskusteluista. Kahvitaukojen lomassa oli myös mahdollisuus tutustua muihin hankkeisiin. Piristystä asiapainotteiseen päivään toi Draamaräätälien  esitys hankemaailmasta.

Varustamon rooli politiikkapäivässä oli twiittaaminen tunnisteella  #politiikkapv . Päivän alussa Varustamo oli ainut aktiivinen twiittaaja. Onneksi päivän edetessä muutkin uskaltautuivat ottamaan osaa Twitter-keskusteluun. Varustamon väki kuitenkin ihmettelee vähäistä intoa twiittaamiseen. Sitä kautta hankkeilla olisi loistava mahdollisuus saada äänensä kuuluviin sekä ilmaista näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa, jossa nuoretkin liikkuvat.

Politiikkapäivässä tuotiin esiin hankkeiden viestit päättäjille. Painavaa asiaa oli paljon ja kaikki tahot olivat tietenkin yksimielisiä siitä, että hyvät toimintamallit pitää saada vakiinnutetuksi osaksi käytäntöä, jottei hankkeissa kehitetty osaaminen katoa hankkeiden myötä. Yleisöstä tuotiin ilmi, että nuorten on vaikea saada tietoa eri hankkeiden olemassaolosta ja usein nuori päätyy johonkin toimintaan sattumalta tai kaverin kautta. Hankkeiden olisikin hyvä panostaa nuorille suunnattuun tiedottamiseen – esimerkiksi sosiaalisen median keinoin!

Tutustu myös Hankeverkoston Facebook-ryhmään ja käy tykkäämässä!

Sara ja Telma, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti