lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tienaa lastenhoitajana turvallisesti MLL:llä

Olen ollut Mannerheimin lastensuojeluliitolla lastenhoitajan työssä puolitoista vuotta. Työ on keikkaluontoista, mutta on ollut ihan kiva saada vähän omaa rahaa käyttöön, kun ei tuolla opintotuella kauheasti mässäile.

Mannerheiminlastensuojeluliitolla toimii lastenhoitopalvelu, josta välitetään koulututettuja lastenhoitajia erilaisiin lapsiperheisiin. Lastenhoitajan työnantajana toimii perhe. Perhe soittaa liittoon ja tilaa hoitajan. Hoitajalle tulee kännykkään viesti tarjotusta työstä, siinä mainitaan osoite ja lasten iät ja lukumäärä. Hoitaja ottaa työn vastaan, jos se hänelle sopii. Sen jälkeen perhe saa hoitajan tiedot ja soittaa hoitajalle. Silloin he sopivat tarkemmin hoitokeikasta ja hoitajalla on mahdollisuus kysyä esim. allergiat ja muut erityistarpeet. Parasta on, että tavallaan itse määrittelee työajat ja paljonko työtä tekee, ottaa vain haluamansa työt vastaan.

Monet varmaan ajattelee, että lastenhoitajanahan voi toimia muutenkin ilman monimutkaisia välityspalveluita. Monet perheet varmasti ottaisikin hoitajan esim. lehden ilmoituksen perusteella. Silloin kuitenkaan sinulla ei olisi mitään taustaturvaa, jos esim. palkkaa ei maksetakaan tai onnettomuustilanteissa.


Usein kysyttyä: 

"Miten lastenhoitajaksi pääsee?"

Hoitajalta vaaditaan 16-vuoden ikä, ja lisäksi tulee olla suorittanut lastenhoitokurssin, minkä järjestää Mannerheimin lastensuojeluliitto. Tarkempaa tietoa voit katsoa täältä ja oman välityspisteesi sivuilta. Jos opiskelet sosiaali- ja terveysalaa, esimerkiksi lähihoitajaksi, sinun ei tarvitse suorittaa kurssia. Silloin sinun tarvitsee käydä vain perehdytystilaisuudessa. Jos kiinnostuit, tiedustele asiaa oman välityspisteesi toimihenkilöltä. Jos kuulut Hämeen piiriin, voit katsoa lisätietoa täältä!

"Paljon työstä saa palkkaa?"

Palkka on 8,20e tunnilta ja normaali käytäntö on se, että rahan saa käteisenä heti työn loputtua.


Kuvien lähde: www.mll.fi


Sanni, VarustamoEi kommentteja:

Lähetä kommentti