perjantai 8. maaliskuuta 2013

Chillhouse-tunnelmaa

Kuvan lähde
Chillhouse on jokavuotinen nuorille suunnattu tapahtuma Tampereella hiihtolomaviikolla. Tänä vuonna tapahtuman kävijämäärä oli suurin koskaan. Ensimmäistä kertaa se myös järjestettiin Monitoimitalo 13:ssa, joka toi aivan uudenlaisen tunnelman tapahtumalle. Pari isompaa keikkaa pidettiin Pakkahuoneella viikon aikana. Myös Varustamo päätti lähteä hieman kyselemään ihmisiltä tunnelmia ja ajatuksia tapahtumasta.

Päätimme osallistua päätösbileisiin, jotka pidettiin Monitoimitalolla perjantaina 1.3. Paikalle tullessa jono oli jo aivan valtava. Se kiemurteli lähes Koskipuistoon asti. Kysyimme jonossa olevilta tunnelmia ja ajatuksia gallupin muodossa. Suurin osa kysymyksiin vastanneista oli toista tai kolmatta kertaa sillä viikolla käymässä. Kaikilla oli ollut oikein kivaa viikon aikana ja erityisesti konsertit olivat olleet mieluisia. Kyseisenä iltana liikkeelle oli lähdetty katsomaan kavereita ja siksi, koska viimeisenä iltana oli mielenkiintoista ohjelmaa ja viimeinen mahdollisuus osallistua.

Yhteishaku on tällä hetkellä menossa, joten tottakai kyselimme myös siitä. Suurin osa kyselyyn vastanneista ei ollut juuri tänä vuonna hakemassa mihinkään kouluun, mutta kaikilla asia oli kuitenkin jotenkin mielessä. Nuoremmilla oli jo valmiiksi mietittynä lukio Tampereelta ja sitä varten oli alettu nostaa numeroita. Kommenttina tuli myös se, kuinka oman alansa ja uransa valitseminen on sen verran vaikeaa, että lukio tuntuu tämän takia paremmalta vaihtoehdolta. Kyselyyn vastasi yksi tänä vuonna hakeva nuori, joka sanoi hakevansa ilmaisutaidon lukioon. Hänen päätöksensä oli suhteellisen varma ja sanoi tietäneensä sen jo hetken aikaa.

Hieman vanhemmilta vastaajilta kysyimme vinkkejä yhteishakuun. tässä muutama poiminta:

"Kannattaa miettii tarkkaa, et mihin hakee"
"Ole reipas ja avoimella mielellä"

Näillä neuvoilla toivotamme kaikille erinomaista viimeistä yhteishakuviikkoa ja viikonloppua!

Laura, Varustamo-hanke

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti