torstai 12. tammikuuta 2012

Ammattiin oppisopimuksella?

Oppisopimuskoulutus voi olla sopiva vaihtoehto ainakin sellaisille, jotka oppivat tekemällä ja kokevat käytännönläheisyyden mielekkäänä. Oppisopimuskoulutuksessa noin 80 % opiskelusta on työpaikalla tapahtuvaa käytännönläheistä oppimista. Opiskeluun kuuluu myös tietopuolista koulutusta, josta huolehtii alan oppilaitos. Tavoitteena voi olla perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen tai muun lisäkoulutuksen hankkiminen, ja oppisopimuskoulutuksesta löytyy runsaasti vaihtoehtoja esimerkiksi sosiaalialalta matkailu- ja ravitsemusalaan sekä tekniikan ja liikenteen alaan.


Alla Heidin tarina hänen kokemuksistaan oppisopimuskoulutuksesta:

"Opiskelin vuosina 2003-2006 merkonomiksi oppisopimuksella. Pääaineena liiketalous, ja minusta tuli markkinoinnin ja asiakaspalvelun merkonomi. Koulutus oli järkestetty työpaikkani Shell -huoltoasemaketjun kautta. Omnia aikuisopisto vastasi koulutuksesta ja kaikki opiskelijat olivat shelliläisiä.

Aloitin opiskelun heti lukion jälkeen, se tuntui hyvältä vaihtoehdolta koska pystyin samalla tekemään töitä. Koulutus oli järjestetty niin että meillä oli 2 päivää kuussa koulua, ns. teoriaa jossa annettiin tehtävät. Jota sitten teimme omalla ajalla. Aika rankkaa se oli käydä koulua ja työskennellä samanaikaisesti. Kun kuitenkin ne koulupäivät meni omista vapaapäivistä. Töitä kuitenkin oli 5 päivää viikossa. Mutta minulle se sopi oikein hyvin. Lukion jälkeen ei ollut hajua mitä lähtee tekemään, ja halusin kuitenkin olla töissä jotta saa rahaa.

Työnanataja tuki opiskeluissa ja antoi enemmän vastuuta, sain konkreettisesti hyödyntää oppimaani työssä. Ja teoria jäi paremmin mieleen kun näki heti sen käytönnön. Minulla oppisopimuskoulutus oli hyvä vaihtoehto, vaikka monta kertaa kirosin opiskeluaikana sen rankkuuta. Hyvä opiskeluryhmä ja työnantajan tuki auttoivat jaksamaan.

Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, mutta työskentelen Helsingin käräjäoikeudessa asiakaspalvelussa. Sekä opiskelen iltaisin ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Oppisopimuskoulutuksesta on ollut hyötyä sekä uudessa työssäni että myöhemmässä opiskelussa.

Suosittelen lämpimästi oppisopimuskoulutusta kaikille. Toivoisin että niitä järjestettäisiin enemmän."


Mikäli oppisopimuskoulutus Tampereella tai muualla Pirkanmaan alueella kiinnostaa, kannattaa tutustua erinomaisiin Pirkon oppisoppi.fi -sivuihin, joilta löytyy kaikki tarvittava tieto oppisopimuskoulutuksista. Sivuilla näkyvät myös lähiaikoina alkavat koulutukset ja kaikille avoimet infotilaisuudet, joita tämänkin kevään aikana järjestetään vielä neljästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti