keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Minun tarinani: Marja-Leenan mutkikas opiskelupolku, osa 4

Minun tarinani –juttusarjassa seuraamme erilaisia nuoria heidän poluillaan koulutus- tai työelämässä tai matkalla kohti omia tavoitteitaan. Tämä on neljäs osa Marja-Leenan tarinaa, jonka ensimmäiset osat julkaistiin blogissa syyspuolella. Aiemmin Marja-Leena kertoi muun muassa välillä hieman takkuillen sujuneista sosiaalialan opinnoistaan sekä suunnitelmissa olevista työharjoitteluista ja opinnäytetyöstä. Aikaisemmat jutut ja myös muita tarinoita pääset lukemaan tästä.

"Minulla loppui juuri ensimmäinen kevään työharjoittelujaksoista. Toteutin harjoittelun aikana koulukerhoa täällä Porissa ja olin mukana lasten syntymäpäivien järjestelemisessä sekä mummuja kävimme ulkoiluttamassa kotikäynneillä. Tästä harjoittelujaksosta ei helpolla päässyt, sillä hyvästä työilmapiiristä ei ollut tietoakaan. Nyt on edessä kuitenkin toinen harjoittelu sosiaalitoimistolla, kävin siellä tutustumassakin ja harjoitteluohjaaja vaikutti todella mukavalta! Jospa nyt vihdoinkin pääsisi oppimaan mukavissa merkeissä. 

Joululomalla sain opinnäytetyöni alkuun mukavasti. Ensin on pitänyt kirjoittaa teoriaosuutta ja siinä onkin haastetta riittänyt. Vaikka kirjoittaminen on mukavaa puuhaa, niin opinnäytetyön tekeminen on tavattoman hidasta ja työlästä. En olisi osannut kuvitellakaan, kuinka paljon asioita pitää ottaa huomioon: suunnitelmani ovatkin vaihtuneet jo vaikka kuinka moneen kertaan. Seuraavana on vuorossa sopimusten allekirjoitukset tutkimuskoululla. Teoriaosuus pitäisi saada kevään aikana kirjoitettua loppuun, jotta voisi alkaa keskittymään itse asiaan, eli tutkimuksen tekoon ja sen suorittamiseen koulussa. 

Tällä hetkellä ajatukset ovat olleet ehkä liikaakin presidentinvaaleissa, mutta onneksi parin päivän päästä jännittäminen saa loppua ja voi alkaa taas keskittyä olennaiseen. Kesätöitäkin pitäisi ruveta etsimään, mikä tulee olemaan jälleen niin suuri homma. On se kumma, kun ei tekeville nuorille voi löytyä työpaikkaa helpommin, kuin viidenkymmenen hakemuksen jättämisen jälkeen - jos silloinkaan."

Marja-Leenan tarina saa todennäköisesti jatkoa vielä kevään mittaan, joten pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti