tiistai 7. helmikuuta 2012

Kesätöitä helmikuussa?

Vaikka ulkona paukkuvat parhaat pakkaskelit, kannattaa silti jo näin helmikuussa uhrata hetki ajatuksistaan kesälle. Mikäli nimittäin mielii ensi kesänä kesätöihin, on niiden etsiskelyyn hyvä aktivoitua ajoissa. Monelle opiskelijalle kesätöiden metsästys on jokakeväinen stressinaihe, toiset taas ovat tänä keväänä ensi kertaa työnhaussa.

Mistä siis kannattaisi lähteä liikkeelle? 
Ensin on ainakin hyvä miettiä, millaiset työt itselle sopisivat kaikkein parhaiten. Onko sinulla mahdollisuus uhrata koko kesä työnteolle, vai sopisiko vain kuukauden pesti paremmin suunnitelmiisi? Myös työkokemus, koulutus ja oma kiinnostus kannattaa ottaa huomioon; ne ovat myös tärkeällä sijalla siinä, kun työnantajat valitsevat sopivimpia kesätyöläisiä. Mikäli olet opiskeluissasi pitkällä tai sinulla on jopa jo ammattikoulutus hankittuna, kannattaa oman alan kesätyömahdollisuuksia kartoittaa. Kuitenkin myös ilman kummoista työkokemusta tai koulutusta kesätöitä kyllä löytyy: esimerkiksi monet myynti-, siivous- ja puutarha-alan kesätyöt ovat sellaisia, että niihin tärkeimpänä edellytyksenä on reipas ote työntekoon. 

Kun ensimmäiset suuntaviivat omista mahdollisuuksista ja kiinnostuksista on selvillä, on edessä avoimien kesätyöpaikkojen etsiskely. Netti on tässäkin paras apuväline. Esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimiston mol.fi -sivujen hausta kannattaa tarkastaa uudet paikat tasaisin väliajoin, tällä hetkelläkin sieltä löytyy 186 avoinna olevaa kesätyöpaikkaa Pirkanmaan alueella. Myös uudesta haussa.fi -palvelusta saattaa löytyä unelmien kesätyöpaikka. Kaupunkien ja kuntien opiskelijoille ja koululaisille tarkoitetuista kesätyöpaikoista tiedotetaan yleensä kyseisen kaupungin tai kunnan nettisivuilla, joten oman kotipaikan nettisivut kannatta tarkistaa. Myös omasta seurakunnasta saattaa löytyä kesätyö, ainakin Tampereen seurakunnalla on tarjolla liuta paikkoja eri ikäisille. Tampereella suuri nuorten työllistäjä kesästä toiseen on Särkänniemi, joka tänäkin vuonna palkkaa satoja nuoria kesätyöläisiä. 
Netistä löytyy lukuisia työnhakuun tarkoitettuja sivuja ja palveluita, joten jos edellämainituista ei löydy mieleistä, kannattaa googlettelemalla koittaa onneaan. Mikään ei myöskään estä sinua kävelemästä suoraan mielenkiintoiseen työpaikkaan, vaikkapa lähikauppaan, kysymään mahdollisuuksia kesätöihin. 

Kun sopivanoloisia kesätyöpaikkoja alkaa löytyä, on hyvä lähettää hakemukset ja cv hyvissä ajoin. Eikä pidä luottaa siihen, että ensimmäinen hakuyritys tuottaa tulosta, sillä moniin paikkoihin hakijoita voi olla kymmenittäin. Hakemukseen kannattaa panostaa erikseen kutakin haettua paikkaa varten. Myös cv on syytä laittaa kuntoon ennen työnhakurupeamaa, yhden mallin cv:n kokoamiseen löydät vaikkapa tämän blogin Vinkkipankki-osiosta.

Sitkeys kannattaa tässäkin hommassa. Tsemppiä ja intoa kesätyön metsästykseen!'

Ps. Ystävänpäivälisäys jälkikäteen: Tampereen kaupungin kesätyöpaikat tulivat nyt hakuun, käy kurkkaamassa tästä, löytyy myös paljon paikkoja koululaisille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti