keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Opinnoista vaihtoehto kesälomasuunnitelmiin

Eikö kesäksi ole vielä tiedossa suunnitelmia? 

Mikäli kesätyönhaku ei tärppää eikä mielessä ole muutakaan tapaa viettää pitkää lomaa, voi yhdeksi vaihtoehdoksi ottaa erilaiset kesäopinnot.Kesäopinnoissa voi keskittyä sellaisiin aiheisiin, jotka itseä kaikista eniten kiinnostavat, ja joita ei ehkä ennen ole ehtinyt tai ollut mahdollisuuttakaan opiskella. Oma mielenkiinto ja innostus on hyvä pitää kurssien valinnan kriteerinä, ettei aivan uupumus iske opintojen kanssa hikoillessa! 

Aurinkoiset kesäpäivät voi käyttää myös oppimalla uutta omista mielenkiinnonkohteistaan...
Ympäri Pirkanmaata on runsaasti kansanopistoja, jotka tarjoavat laidasta laitaan eripituisia kursseja, kerhoja ja leirejä. Mikäli paikkakunnallasi on kansanopisto, löytyy niiden kesän tarjonta varmasti opistojen omilta verkkosivuilta. Esimerkiksi Oriveden Opiston kesän kurssikalenterista löytyy kirjoittamista ja kuvataidetta, Ahjolan kansanopistosta kaikenlaista toimintaa eri ikäisille, Tampereen aikuiskoulutuskeskuksella voi suorittaa vaikkapa hygieniapassin tai työturvallisuuskortin kesäkuussakin.

Runsaasti kesäopintovalikoimaa löytyy Tampereen kesäyliopistosta, joka järjestää avointa yliopisto-opetusta sekä kieli- ja abikursseja ympäri vuoden. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille iästä ja aikaisemmasta koulutuksesta riippumatta. Tämän kesän kurssivalikoimassa on vaikka mitä mielenkiintoista: kieliä japanista portugaliin, monen eri alan avoimia yliopisto-opintoja sekä esimerkiksi medialukutaidon kurssi. Valinnan varaa siis on, ja vaihtoehtoja tutkimalla voi valikoida itseään tulevissa opinnoissa hyödyttäviä kursseja tai puhtaasti niitä kaikista mielenkiintoisimmilta ja hauskimmilta kuulostavia juttuja! Kesäopinnot voivat myös mahdollisesti antaa suuntaa siihen, olisiko se unelmien opiskeluala oikeastikin se omin juttu...

Onkos lukijoilla minkäänlaisia kokemuksia kesäopinnoista?


Anna Nieminen, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti