maanantai 21. toukokuuta 2012

Sosiaalisen median tietoutta jakamassa

Vierailimme useamman vertaisohjaajan voimin perjantaina 11.5. Sometun some-infopisteellä. Pisteelle voi mennä kuka tahansa juttelemaan sosiaalisesta mediasta ja Sometun toiminnasta. Tapaaminen sujui vapaan keskustelun merkeissä Tampereen Siperian Aschan Coffee & Delin yläkerrassa. Käynti olikin erittäin hyödyllinen! Infopisteen järjestäjä, Pauliina Mäkelä, vastaili muutaman tunnin ajan kysymyksiimme. Ensisijaisesti halusimme tietää, kuinka saamme näkyvyyttä ja tavoitamme kohderyhmämme Varustamon Facebook-sivuilla, blogissa ja Twitterissä. Vastauksia kannattaa soveltaa myös oman blogin tai nettisivun ylläpitämiseen, jos halajat kuuluisuutta sille!

Facebookissa ensimmäinen haaste on saada sivulle tykkääjiä. Jatkotoiminnan kannalta on kuitenkin olennaista, että tykkääjät saadaan myös palaamaan. Tämä onnistuu päivittämällä mielenkiintoista sisältöä säännöllisesti ja riittävän usein. Kävijöille kannattaa myös kertoa esimerkiksi pienen tarinan avulla, kuka tai ketkä sivustoa ylläpitävät -näin sisällöstä saadaan henkilökohtaisempaa. Mikä tekee sinun sivustasi niin ainutlaatuisen, että sitä kannattaisi suositella kaverillekin?


Blogissa kannattaa linkittää omaan blogiin muiden sivustoja -usein tämä muistetaan, ja sinunkin blogiasi saatetaan mainostaa vastavuoroisesti. Näkyvyyden kannalta olennaista on myös ristiinlinkitys eri sosiaalisen medioiden välillä: kun teet hyvän blogikirjoituksen, kerro siitä myös Facebookissa ja Twitterissä! Kaikissa eri sosiaalisen median kanavilla kannattaa muistaa, että kirjoitat sivuston tyylille sopivaa kieltä, joka on yhtenäistä eri sivuilla. Vai mitä itse ajattelisit, jos äitisi alkaisi yhtäkkiä päivittää Facebookiaan teinikielellä?

Seuraava some-infopisteen tapaaminen järjestetään samassa paikassa 15.6. klo 14-16. Paikalla myös Varustamon vertaisohjaajia, joita voit tulla tapaamaan. Lisätietoa tulossa lähempänä mm. Varustamon Facebook-sivuille, tervetuloa mukaan!

Onko sinulla omaa blogia tai muuta nettisivua? Kuinka olet saanut sille kävijöitä?

Terhi, Varustamo

Kuva © stoneysteiner, Flickr

2 kommenttia:

  1. Itse olen saanut lukijoita blogilleni laittamalla linkin uuteen postaukseen aina Facebookiin ja lisäksi olen listautunut blogilista.fi:hin :)

    VastaaPoista
  2. Jeps, blogilista.fi on ihan hyvä väylä myös, Varustamon blogikin löytyy sieltä. :)

    VastaaPoista