perjantai 18. toukokuuta 2012

Vierailu Kaarilan lukioon

Me Varustamon vertaisohjaajat kävimme tällä viikolla kahtena aamuna hieman eri kokoonpanoin Kaarilan lukiolla esittelemässä Varustamoa ja kertomassa syksyn tulevasta vertaisohjaajakoulutuksesta. Sekä tiistaina että keskiviikkona ihmettelimme Kaarilan koulun sokkeloita, mutta opon johdattamina löysimme perille. Lukiolaiset seurasivat esitystä rauhallisesti (kaunis ilmaus puolinukuksissa olemiselle).

Kerroimme vertaisohjaajakoulutuksista, Varustamon työtehtävistä, omista kokemuksistamme hankkeessa sekä näytimme Varustamon blogia ja esittelimme hieman torstai-iltaisin toimivaa Facebook-sivulta löytyvää Varustamo-chattia.

Sekä opiskelijat että opo kyselivät muutamia hyviä tarkentavia kysymyksiä, tässä vielä kootusti vastauksia:

1. Kysymyksiä tuli erityisesti siitä, miten Varustamon vertaisohjaaja-koulutukseen voi hakea: milloin tulee tietoa koulutuksesta ja miten haetaan?
Tähän vastasimme, että varmimmin tuoreen tiedon saa tykkäämällä Varustamon sivusta Facebookissa ja seuraamalla sen tiedotusta. Uusimmat tiedot tulevasta koulutuksesta tulevat toki myös tänne blogiin sekä Varustamon nettisivulle, viimeistään syksyn alkupuolella. Sivuille tulee myös tarkempaa tietoa siitä, miten hakulomakkeet lähetetään. Hakemuksen lisäksi tulee lähettää cv eli ansioluettelo.

2. Mitä hakemuksessa kannattaa mainita? Pitääkö olla jo aiempaa ohjaaja-kokemusta?
Aiempaa ohjaajakokemusta ei tarvitse olla, mutta mikäli on esimerkiksi kokemusta isosena tai tukioppilaana toimimisesta, kannattaa siitä mainita. Hakemuksessa kannattaa mainita myös muuten omista harrastuksistaan, mielenkiinnonkohteistaan ja tietysti kertoa, miksi vertaisohjaajakoulutus kiinnostaa. Jos työkokemusta jo löytyy, on siitäkin tietysti hyvä kertoa.

3. Miten tehdä cv?
Yksi malli ansioluettelon tekoon löytyy esimerkiksi tämän blogin vinkkipankista.

4. Millaisia työtehtävät Varustamolla ovat ja paljonko töitä on? Ehtiikö opiskelun ohessa työskennellä?
Varustamolla on monenlaisia työtehtäviä: vertaisohjausta esimerkiksi chateissa, blogijuttujen kirjoittamista, erilaisten tempausten tai kampanjoiden suunnittelua ja toteutusta, nettisivujen päivitystä ja niin edelleen. Oman kiinnostuksen mukaan voi suuntautua sellaisiin tehtäviin, jotka tuntuvat itsestä mielenkiintoisimmilta. Myös työtuntien määrän voi itse suunnitella, kunhan tietää tuntimääränsä aina muutaman kuukauden eteenpäin. Esimerkiksi talven aikana Varustamon vertaisohjaajat ovat työskennelleet noin 15 - 30 tuntia kuukaudessa.

5. Millainen palkka Varustamolla on?
Lukio- ja ammattikouluikäisille palkka on reilu 8 euroa/tunti.

Oli hauska käydä Kaarilassa vierailulla, kiitos kutsusta! :) Suosittelimme Kaarilan lukion opiskelijoita hakemaan syksyn vertaisohjaajakoulutukseen, mikäli kiinnostusta ja intoa riittää. Korostimme mahdollisuutta saada työkokemusta Varustamon kautta. Koulutukseen on helppo päästä mukaan ja vertaisohjaaja-koulutuksen sekä työskentelyn jälkeen seuraavan työpaikan saaminen on varmasti helpompaa kuin kokonaan ilman työkokemusta.

Muidenkin vertaisohjaajakoulutuksesta kiinnostuneiden kannattaa pysyä kuulolla, viimeistän syksyllä tulossa tietoa koulutuksesta ja hakumenettelyistä!

Tuuli ja Anna, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti