maanantai 28. toukokuuta 2012

Tutkimusmatkalla tutussa ja tuntemattomassa

Kävin vertaisohjaajakoulutukseni keväällä 2011. Hain silloin mukaan koulutukseen, sillä minusta tuntui, että kokemuksesta tulisi olemaan paljon hyötyä minulle tulevalla alallani. Olen tällä hetkellä opiskelemassa sosionomiksi ja täten myös ohjaaminen tulee olemaan minulle hyvin läheinen osa jokapäiväistä elämääni. Koulutus vastasi hyvin odotuksiani ja vielä enemmän. Olin varsinkin erittäin iloinen koulutukseen kuuluneesta työharjoittelusta. Se oli toki vain 16 tunnin lyhyehkö tutustuminen, mutta sain siitä hyvin paljon tietoa Verkostotyöpajojen toiminnasta, josta en ennestään tiennyt oikeastaan mitään.

Pääsin myös aloittamaan työni Varustamolla koulutuksen jälkeen kesäkuussa. Olin silloin hyvin yllättynyt siitä, kuinka paljon meille, opiskelijoille, annettiin päätösvaltaa ja ideoitamme kuunneltiin. Varustamon iskulause - Nuorelta nuorelle - oli todellakin totta. Itse päädyin puuhailemaan sitä, mistä pidän kaikkein eniten. Sain piirrellä kuvia ja suunnitella alkuperäistä ulkonäköä ja kirjoitella juttuja. Sain myös etsiä paljon tietoa aiheesta ja ideoida erilaisia palveluita. Pääsin esimerkiksi suunnittelemaan mahdollisesti toteutettavaa peliä.


Syksyn tullessa sain aloittaa myös ammattistartin kanssa tehtävän yhteistyön parissa. Jälkikäteen arvioituna ammattistartin kanssa tekemämme yhteistyökuvio oli oikein miellyttävä ja sain siitä uskoakseni kaikkein eniten oppimista ja kokemuksia. Pääsin mukaan sekä tapaamaan oppilaita ja opettajia että ideoimaan uusia palveluita heille. Kaikkein päällimmäisenä näistä palveluista nousi tietenkin Facebook. Erityisesti ammattistartin palveluiden kautta tutustuin Facebookkiin huomattavasti paremmin kuin normaalikäytölläni monen vuoden ajalta.


Vaikka oman teknisen osaamiseni kehittyminen monella eri osa-alueella olikin erittäin ihanaa ja mukavaa, pääosaan nousi tietenkin nuoret. Vaikka vuotemme aikana emme ehkä saavuttaneet täysin tavoitteitamme, saimme kuitenkin alulle jotain sellaista, jonka toivon todella jatkuvan eteenpäin ja muokkaavan tämänhetkistä internetin kylmää maailmaa hieman lämpimämmäksi. Näen kaikessa tässä mahdollisuuden vielä tukevampaan yhteisöllisyyteen internetissä ja sitä kautta nuorten hyvinvointia on mahdollista lisätä - eikä vain nuorten vaan meidän kaikkien!

Laura

1 kommentti:

  1. Olen samaa mieltä koulutuksesta, ja siitä että siihen kuuluvassa työharjoittelussa oli kiva päästä näkemään eri nuorten palveluita. Ja vuoden aikana Ammattistartti-kuviot on kyllä olleet mielenkiintoisia! :) t. toinen vertaisohjaaja

    VastaaPoista