perjantai 11. tammikuuta 2013

Sinustako opiskelija-aktiivi?

Opiskelu voi olla hauskaa ja mukavaa, mutta myös hyvinkin rankkaa.Opiskelun ei kuitenkaan tarvitse olla ainut syy, miksi lähteä aamulla kouluun. Koulun toimintaan ja opiskelijoiden hyvinvoinnin lisäämiseen voi osallistua kuka vain! Ja se voi olla vieläpä erittäin hauskaa!Opiskelija-aktiivisuus alkaa joillakin jo yläasteelta oppilaskunnasta ja joillakin toisen asteen oppilaitoksesta. Oppilaskunnat ovat erinomainen tapa päästä mukaan koulun toimintaan ja yleensä siitä saa vielä pisteitä! Itse aloitin oman aktiivisuuteni hiljalleen koulun lehdestä ja nuorisovaltuustosta. Lukioaikana en jaksanut juurikaan osallistua mihinkään toimintaan, koska koin, ettei se koskettanut minua, vaikka tietenkin se olisi koskettanut. Nykyään olen toiminut yli vuoden oman korkeakouluni opiskelijakunnassa ja toki myös oman aineeni ainejärjestössä. Sitä kautta olen saanut monia uusia tuttavuuksia ja saanut paljon kokemusta kokouksista ja tapahtumien järjestämisestä. Tämä kokemus on mielestäni ollut erittäin tärkeää ja tiedän hyötyväni siitä runsaasti tulevassa ammatissani ja muussa elämässäni.


Olen myös toiminut monessa eri koulussa tuutorina. Se on mielestäni yksi mukavimmista hommista opiskelija-aktiiviurallani. Tuutorina pääsee ohjaamaan ryhmiä, leikkimään leikkejä, tutustumaan hienoihin ihmisiin, auttamaan ja tukemaan. Tuutorina ei juuri tarvitse istua kokouksissa. Jokainen koulu kuitenkin yleensä kouluttaa tuutorit ja siitä saa todistuksen, joka on avuksi työnhaussa. Koulutuksesta ja tuutorina olemisesta saa myös opintoihin hyväksilukuja. Tuutoriksi pääsee yleensä toisena vuonna ja sitä ainakin osassa kouluja jatkaa koko loppuopintojen ajan.

Lähde: www.tamko.fi

Aktiivisuus opiskeluaikana tuo siis paljon monia mukavia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Näiden lisäksi hakiessa ammattiin opiskeluaikana tehdyt vapaaehtoiset luottamustehtävät kertovat suoraan työnantajalle hakijan olevan vastuuntuntoinen ja omatoiminen. Ja kukapa ei sellaista haluaisi työpaikkaansa!

Opiskelija-aktiivisuus on tuonut minulle opiskelumotivaatiota, kavereita ja uskomattoman paljon erilaisia kokemuksia ja kokemusta! Suosittelen lämpimästi! :)

Laura, Varustamo-hanke


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti