keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Varustamo elementissään ITK-konferenssissa

 ITK2013-konferenssi järjestettiin tänä vuonna 11.-12.4.2013. Lyhennys tulee sanoista interaktiivinen tekniikka koulutuksessa, ja konferenssi onkin Suomen suurin tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön konferenssi. Tapahtuma pidettiin Hämeenlinnassa, ja starttasimme auton Varustamon porukalla jo aamuvarhain torstaina kohti Kylpylähotelli Rantasipi Aulankoa, jossa konferenssi pidettiin. Hotellin ollessa täynnä konferenssivierailijoita löytyi majoituspaikka meille viereisen Aulangon leirintäalueen kotoisista mökeistä.
Avajaisissa puhumassa peliprofessori Perttu Hämäläinen. Kuva Sara.

Varustamon ITK-toripisteellä esittelimme Varustamon toimintaa. Kuva Telma.

Varustamolla oli konferenssissa oma toripaikka, jolla esittelimme toimintaamme. Me vertaisohjaajat päivystimme upouusissa, hienoissa Varustamo-paidoissamme vuorotellen toripaikalla, kerroimme kokemuksistamme, esittelimme palvelujamme ja jaoimme Varustamon mainoksia. Erityisesti torstaina toripaikallamme kävi vilkas puheensorina, sillä Varustamo kiinnosti monia konferenssivieraita. Mainoskorttimme olivatkin melko pian löytäneet tiensä konferenssivieraiden laukkuihin. Onneksi messujen parhaita karkkeja sekä käteviä kosketusnäytön puhdistimia riitti perjantain vieraillekin ;) Demosimme kiinnostuneille torivieraille palvelujamme käytössämme olleiden iPadien avulla, ja lisäksi toripaikkamme sähköisen vieraskirjan täyttö tapahtui iPadien avulla GoogleDocsilla luomaamme lomakkeeseen. Vieraskirjaamme saimme 24 vastausta. Kysyimme vastaajilta vieraskirjassamme muun muassa, mikä Varustamon palveluista vaikuttaa heidän mielestään mielenkiintoisimmalta, ja vastaukset jakautuvat seuraavasti: Facebook-ryhmä 41 %, blogit 22 %, chat 16 %, IRC-Galleria 16 % sekä twitter 5 %. Saimme lisäksi useita kannustavia kommentteja (kiitos niistä!) sekä kommentteja siitä, että nuorten äänten vahva kuuluminen ja näkyminen palveluissamme on erityisen hienoa. 

Torstaina oli Varustamon esityksen aika. Kuva Sara.


Jutta esiintymässä ja Terhi koneen käyttäjänä. Kuva Sara.


Varustamon Twitter-vastaava Telma kertoi Twitterin käytöstä. Kuva Sara.


Toripaikan lisäksi Varustamolla oli torstaina foorumiesitys, jota saapui kuulemaan kolmisenkymmentä konferenssivierasta. Esityksen aikana projektipäällikkö Helena sekä vertaisohjaajat Jutta ja Telma esittelivät Varustamon toimintaa sekä vertaisohjaajien kokemuksia. Konferenssiesityksen pitäminen oli jännittävää. Toki esiintymiskokemusta on syntynyt opiskelujen aikana erilaisista esitelmistä ja Varustamon parissa vierailuilla, mutta nyt haasteena oli tiivistää suuri määrä informaatiota puoleen tuntiin ja esittää se aihepiiristä enemmän tai vähemmän hyvin perillä oleville kuulijoille.

Majoituksemme Aulangon leirintäalueella. Kuva Sanni.
Torstaihin mahtui lisäksi Sannin ja Telman vierailu Mediatiimin yhdeksäsluokkalaisten haastattelussa. Videohaastattelun tekeminen oli varmasti hyvä ja vähän jännittäväkin oppimiskokemus niin Varustamon vertaisohjaajille kuin Mediatiimiläisille, jotka olivat valmistelleet varallemme kinkkisiäkin kysymyksiä :) Perjantaina Jutta, Sanni ja Telma jättivät Saran ja Terhin päivystämään Varustamon toripaikalle ja kiiruhtivat kuuntelemaan kuudesluokkalaisten Mediatiimiläisten foorumiesitystä. Mediatiimin nuorten jälkeen Varustamon poppoo edusti konferenssin nuorimpia osallistujia, ja olikin mielenkiintoista päästä seuraamaan tällaista suurta konferenssitilaisuutta nuoren asiantuntijan näkökulmasta käsin. Meistä vertaisohjaajista pari oli aiemmin ollut opiskelijana vierailemassa vastaavanlaisissa konferenssitilaisuuksissa kuulijan roolissa, mutta tällainen näkökulma ja osallistumisen muoto oli meille kaikille uusi kokemus. Ikäero muihin konferenssivieraisiin nähden tuli esille oikeastaan vain torstai-illan ohjelma-annista nauttiessa, sillä iltaohjelman musiikkivalikoima koostui biiseistä, joiden julkaisu ja hittihetket olivat olleet ja menneet jo ennen meidän syntymäämme ;)


Tarjolla oli erinomaista ruokaa! Varustamon väki illallisella pitkän päivän jälkeen. Kuva Sara.

Telma, Sara, Jutta, Sanni ja Terhi, Varustamo

1 kommentti: