maanantai 19. syyskuuta 2011

Kestävät koulutus- ja uravalinnat auttaa löytämään oman alan

Tuttavallisemmin ”K&U” -tiimiimme kuuluu neljä ohjaajaa Taina, Johanna, Jukka ja Ilona. Autamme tamperelaisia alle 3-kymppisiä nuoria miettimään mikä voisi olla se ”oma juttu” tulevaisuuden työelämässä. Meitä kaitsee projektipäällikkö Heli. 

Meidän kanssamme voi tulla pohtimaan alkaisiko sitä leipuriksi tai lähihoitajaksi vai sittenkin insinööriksi. Kun mielenkiintoinen ala löytyy, aletaan selvittää keinoja sinne pääsemiseksi. Mihin kouluun oman todistuksen pisteet riittävät ja miten saisi kerättyä työkokemuspisteitä? Ja tarvitseeko kaikkiin kouluihin hyvän todistuksen vai olisiko joku toinen koulutusmuoto itselle sopivampi? 

Mitä meillä sitten tehdään? Se katsotaan jokaisen nuoren tarpeen mukaan. Monien kanssa etsimme sopivaa ja mukavaa työharjoittelupaikkaa. Lähes kaikkien kanssa selvitetään kiinnostavia koulutuksia ja haetaan niihin. Yhden asia selviää yhdellä käynnillä ja toisen kanssa tuumitaan ja toimitaan vaikka vuosi. Asiakkaana voi olla pitkän tai lyhyen ajan – kuinka oma asia sitten eteneekään. Meidän nuoria on mennyt ainakin työharjoitteluun, työkokeiluun, palkkatukitöihin, työvoimakoulutuksiin, ohjaaviin koulutuksiin, oppisopimuksiin ja yhdistettyihin työ- ja koulutuskokeiluihin. Niistä puheen ollen: 

Lokakuussa alkaa 7 viikkoa kestävä työ- ja koulutuskokeilu, jossa kokeillaan miltä tuntuisi opiskella lähihoitajaksi tai sairaanhoitajaksi. Ryhmä nuoria pääsee Tampereen ammattiopiston tiloihin kokeilemaan ihan käytännössä mitä opiskeluihin kuuluu: ensiapua, potilaiden syöttämistä ja hoitamista, petausta, verensokerimittauksia, vuorovaikutusta ja paljon muuta! Välillä käydään katsomassa lähihoitajia työssään erilaisten asiakasryhmien kanssa ja kuulemme mitä heidän arkeensa kuuluu. Tämän kaiken ohessa suunnitellaan tulevia opiskeluita ja hommataan työharjoittelupaikkaa sosiaali- ja terveysalalta. 

Jaksolle pääsee haastatteluiden kautta. Ne järjestetään viikolla 38 ja ryhmä pyörähtää käyntiin viikon 40 alussa. 

Olisitko sinä tai ystäväsi tällaisen palvelun ja neuvonnan tarpeessa? 

Varaa aika numerosta 040 800 7367 ja tule käymään. Katsotaan sitten millaiset palvelut olisivat sinun tilanteellesi parhaita. 

Meidät löytää netistä www.tyollisyysportti.fi/koulutukseen ja Facebookista etsimällä ”Kestävät koulutus- ja uravalinnat”. 

Täällä ollaan, 

Taina, Johanna, Jukka, Ilona ja Heli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti