maanantai 31. lokakuuta 2011

Virtaa vapaaehtoistyöstä!

Vuosi 2011 on vapaaehtoistyön vuosi! Euroopan Neuvosto on nimennyt vuoden 2011 virallisesti Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistyön Euroopan teemavuodeksi. Vuoden tavoitteena on tuoda esiin vapaaehtoistoiminnan merkitystä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Lisäksi teemavuonna halutaan kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään arvokkaasta työstä. 

Vapaaehtoistyön muotoja on olemassa valtavan laaja kirjo laidasta laitaan. Vanhusten ulkoiluseurana olemista, erilaisten kerhojen vetämistä ja tapahtumien järjestämistä, kaverina tai vertaisapuna olemista… Järjestöissä, yhdistyksissä, urheiluseuroissa, palvelukodeissa, kirkon piirissä, melkein missä vain! Oikeastaan vain oma mielikuvitus asettaa rajat sille, missä kaikkialla vapaaehtoistyötä voi tehdä. Netistä googlettelemalla löytyy valtavasti vaihtoehtoja, ja myös suora yhteydenottaminen itseä kiinnostavaan yhdistykseen tai muuhun organisaation voi poikia mielenkiintoisen vapaaehtoistyöpaikan. 

Miksi sitten tehdä vapaaehtoistyötä? Ensinnäkin erinomaisena syynä vapaaehtoistyölle voi pitää hyvän mielen tuottamista niin muille kuin itselleenkin. Vapaaehtoistoiminta voi olla hauska ja mielenkiintoinen harrastus siinä missä joku muukin, ja paikasta riippuen siihen saa uhrattua aikaa juuri niin paljon kuin itse haluaa. Lisäksi vapaaehtoistyön tekeminen voi antaa uutta ideaa omien ammattihaaveiden miettimiseen ja samalla kartuttaa ansioluetteloa. 

Esimerkiksi Kansalaisareenasta löytyy paljon lisää tietoa vapaaehtoistyöstä sekä vapaaehtoistyön vuodesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti