torstai 3. marraskuuta 2011

Varustamo Coulutuscocktailissa 28.10.2011

Olimme viime viikolla kahden ihmisen voimin Coulutuscocktail-tilaisuudessa, jossa Pirkanmaan toisen asteen koulutus ja nuorten tukipalvelut esittäytyivät. Sain paljon tietoa eri kouluista ja ohjauspalveluista ja tapasin nuorista ja ohjauksesta kiinnostuneita ihmisiä. Päivystin myös Varustamon esittelypöydän takana kertomassa meidän toiminnastamme. Oli kiva huomata, että ihmiset olivat kiinnostuneita siitä mitä me Varustamolla teemme. Aamun ja iltapäivän aikana kuultiin myös esityksiä ja tietoiskuja yhteishakuun liittyen. Päivän saaliina oli painava kassillinen esitteitä ja oppaita kaikkien Varustamon vertaisohjaajien tutustuttaviksi ja käytettäviksi sekä toivottavasti myös uusia yhteistyötahoja.

Minulle uusia asioita olivat esimerkiksi 2+1 malli eli mahdollisuus suorittaa ammattikoulun viimeinen vuosi oppisopimuksella, yhdistelmätutkinnot eli esimerkiksi kokin ja leipuri-kondiittorin tutkintojen suorittaminen samassa koulutuksessa, lukio-opintojen yhdistämismahdollisuus lähes kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin sekä englanninkieliset merkonomiopinnot. Lukiopuolella uutta oli ainakin Sampolan vanhoihin tiloihin tuleva luovien alojen lukio sekä Hervannassa syksyllä aloittava Teknillinen lukio.

Paljon on siis vaihtoehtoja peruskoulusta toiselle asteelle siirtyville. Jos kaipaat tukea ja juttuseuraa aiheeseen liittyen, Varustamon vertaisohjaajat eli veturit ovat facebookissa sinua varten! 
Sini, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti