perjantai 2. maaliskuuta 2012

Minun tarinani: Saara omaa tietä etsimässä, osa 4

Minun tarinani –juttusarjassa seuraamme erilaisia nuoria heidän poluillaan koulutus- tai työelämässä tai matkalla kohti omia tavoitteitaan. Viime viikolla julkaistiin edellinen osa Saaran tarinasta.Tällä kertaa kuullaan hänen suunnitelmistaa tulevaisuuden varalle.

Viime kerralla Saara kertoi viihtyneensä hyvin kuntouttavan työtoiminnan aloitusryhmässä, ja kokeneensa sen myös kovin hyödylliseksi. Ryhmä kestää toukokuun alkupuolelle saakka, minkä jälkeen Saaran suunnitelmissa on siirtyä kuntouttavan työtoiminnan toiseen toimipisteeseen. "Yksi mahdollinen toimipiste olisi Tampereen Tyttöjen Talo, ja kiinnostaisi tosi paljon päästä sinne työtoimintaan", Saara kertoo. Hän on ehtinytkin jo jonkin verran tutustua Tyttöjen Talon toimintaan: "Käyn tällä hetkellä Tyttöjen Talon luovan kirjoittamisen ryhmässä, ja olen tykännyt siitä ihan älyttömästi", hän kertoo. 

Yksi Saaran kevään tavoitteista onkin palailla takaisin kirjoittamisen pariin. Hän kävi lukionsa Oriveden Opiston kirjoittajalukiossa,  ja tuolloin kirjoittaminen oli tärkeä osa-alue hänen elämässään. "Lukion jälkeen kirjoittaminen kuihtui - tarinat lyhenivät ja kirjoitusväli harveni, enkä ennen Tyttöjen Talon luovan kirjoittamisen ryhmää ollut kirjoittanut mitään yli vuoteen", Saara muistelee. "Nyt tuntuu hyvältä aloittaa kirjoittaminen uudelleen", hän kertoo.

Uusia tuulia Saaran kevääseen tuo myös tuore harratus, show-tanssi. Kuten  hänen venäjän kielen opintonsa, myös tanssitunnit ovat Tampereen Työväenopiston kursseja. Saara on tyytyväinen siitä, että työväenopiston kursseilta työttömät saavat 50 prosentin alennuksen kurssihinnoista, ja näin hänelläkin on mahdollisuus aloittaa uusia mieluisia harrastuksia.  

Uusien harrastusten lisäksi Saaralla on myös muita suunnitelmia ja haaveita tulevaisuudelle: "Mielessä itää taas ajatus yliopisto-opiskelusta. Kuitenkin haaveilemani ala on taas vaihtunut, ja nyt minua kiinnostaisi tulkin koulutus. Venäjän kielen lisäksi kiinnostaisi ranska, jota olen opiskellut yhteensä viisi vuotta", hän kertoo. Kevät onkin Saaralle monella lailla muutosten aikaa. Hänellä on myös muutto edessä, kun kämppiksen kanssa jaettu asunto vaihtuu pian omaan yksiöön.

Tapaamme Saaran vielä toukokuussa, jolloin kuulemme ainakin miten kuntouttavan työtoiminnan aloitusryhmän jälkeinen elämä rullaa, ja mitä kesäsuunnitelmia hänellä on. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti