torstai 8. maaliskuuta 2012

Yhteishakutunnelmaa ChillHousessa

ChillHousessa pääsi kokeilemaan esimerkiksi sumopainia!
Varustamon vertaisohjaajat jalkautuivat ChillHouseen keskiviikkona 29.2. Paikalla näkyi olevan paljon nuoria, joille oli järjestetty vaikka mitä hauskaa tekemistä aina pienistä työpajoista musiikkiesityksiin saakka. Tunnelma oli käsinkosketeltavan iloinen ja puheensorina kova.
ChillHouse oli täynnä hyvää tunnelmaa ja lomailevia nuoria


Päätimme suorittaa pienimuotoisen gallupin liittyen yhteishakuun, ja aika monta ysiluokkalaista onnistuimmekin saamaan haaviimme, vaikka iän arvioiminen oli yllättävän haastavaa :). Gallupiin osallistui yhteensä 14 nuorta, joista noin puolet oli tyttöjä ja puolet poikia.

Kahdella pojalla oli jo yhteishaku takanaan, ja he kertoivat opiskelevansa parhaillaan ammattiopistossa toista vuotta kone- ja metallialaa. Heidän mukaansa ala vaikutti edelleen mielenkiintoiselta ja he olivat tyytyväisiä opiskelupaikkaansa huolimatta siitä, että aina ei hitsaushommat niin maistukaan.

Loput 12 gallupiin osallistuneista olivat siis ysiluokkalaisia, ja yhtä lukuun ottamatta kaikille oli selvää, mihin he aikovat hakea. Lukion ja ammattiopiston välillä aikovien määrä jakautui melko tarkasti tasan. Ammattiopistossa gallupiin osallistuneita kiinnosti kone- ja metalliala sekä turvallisuus- ja autoalat, ja myös lähihoitajan ammatti mainittiin unelma-ammatiksi. Eräs lukioon suuntaavista kertoi haaveilevansa psykologin tai tulkin ammatista, muilla ei vielä kovin tarkkoja suunnitelmia tulevaisuudesta ollut.

Kysyimme lisäksi ysiluokkalaisilta sitä, ovatko he mielestään saaneet tarpeeksi apua ja neuvoja yhteishaun tekemiseen, ja kaikki vastasivat joko saaneensa tarpeeksi apua tai ainakin tietävänsä, mistä ja keneltä he apua halutessaan saavat. Apua oli saatu ainakin oman koulun opolta, ja myös vanhempien kanssa oli keskusteltu yhteishausta.

Toivotamme sekä gallupiin osallistuneille että kaikille muillekin yhteishaussa hakeville tsemppiä yhteishakuun! Mikäli yhteishakuasiat tai ammatinvalinta askarruttavat, niin Varustamon vertaisohjaajille voit laittaa Facebookissa vaikka yksityisviestiä tai tulla keskustelemaan nimimerkillä Varustamo-chattiin torstaisin klo 17-19! :)

Kaisu ja Telma, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti