perjantai 6. heinäkuuta 2012

Jasminin kokemuksia vertaisohjaajakoulutuksesta ja työstä Varustamolla

Kävin vertaisohjaajakoulutuksen viime vuoden keväällä. Koulutuksesta sain kuulla äitini kautta. Kiinnostukseni heräsi heti hakuilmoituksen luettuani, mutta olin hieman epävarma, otettaisiinko minua ollenkaan mukaan. Olin tuolloin vasta 15-vuotias ja sosiaalisen median käyttämisestä osasin nimetä pelkästään Facebookin. En ollutkaan ensin uskoa silmiäni, kun postilaatikkoon oli ilmestynyt kirje, jossa kerrottiin, että minut todellakin oli valittu koulutukseen!

Ensimmäisenä koulutuspäivänä tunsin itseni kirjaimellisesti todella pieneksi. Olin joukostamme kaikkein nuorin, vasta yläastelainen. Kaikki muut olivat vähintään lukioikäisiä ja varmasti minua kokeneempia, ajattelin itsekseni. Mielessäni pyöri valtavasti turhia pelkoja siitä, että en kuitenkaan osaisi tehdä mitään. Myöhemmin kävi kuitenkin ilmi, että me kaikki olimme vähän pihalla asioista, eikä kukaan ollut tullut koulutukseen sen takia, että olisi jo tiennyt kaiken sosiaalisesta mediasta ja vertaisohjauksesta. Koulutushan oli juuri sitä varten, että siellä opitaan.

Vaikka olinkin nuori, se ei estänyt minua sopeutumasta muiden joukkoon. Tunsin, että olimme kaikki samanhenkisiä ja meistä löytyi paljon samanlaisia piirteitä. Suuri ikäero ei haitannut yhdessä tekemistä millään tavalla. Juuri tämä yhteishenki ja mukavat ihmiset tekivät koulutuksesta niin antoisan. Lisäksi opin, että sosiaalisen median maailmaan kuuluu paljon muutakin kuin Facebook. Ja Facebookin käyttämisestäkään en ollut yllätyksekseni tiennyt aivan kaikkea. Sain myös hyödyllistä tietoa nuorten kanssa toimimisesta, mistä onkin ollut suuresti hyötyä 9 kuukautta kestäneen työjaksoni aikana.

Työni Varustamolla alkoi syyskuussa ja toukokuun lopussa aikani vertaisohjaajana tuli päätökseensä. Paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua työjaksoni aikana. Olen pääosin keskittynyt yhteistyöhön ammattistarttien kanssa, ja chattien vetäminen on tuntunut omalta jutultani. Minulla on ollut mahtava vuosi Varustamolla, olen kohdannut haasteita ja oppinut uutta. Lisäksi olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin.

Kesäloman jälkeen jatkan opintojani lukion toisella luokalla. Vielä en ole oikein varma, mihin suuntaan lähden lukion jälkeen, mutta pidän mieleni avoimena kaikelle vastaan tulevalle. Kannattaa uskoa itseensä ja kokeilla uutta, silloin saattaa yllättyä positiivisesti!
 
Jasmin

1 kommentti:

  1. Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä ja toivottaa hyvää kesän jatkoa.

    www.ttvehkalahti.blogspot.com

    VastaaPoista