maanantai 10. joulukuuta 2012

Harrasteyhteisöt netissä osa 1: esittelyssä peliyhteisöt

Mitä voi harrastaa netissä? Entä antaako netissä toimiminen jotakin lisää "oikean elämän" harrastukselle? Tällä viikolla Varustamossa ovat teemana harrasteyhteisöt netissä. Usein puhutaan siitä, että nuoret istuvat liikaa koneella. Nuorella voi kuitenkin olla nettielämän ulkopuolella aktiivinen harrastus, jota voi laajentaa erilaisiin sosiaalisiin yhteisöihin netissä. Nämä antavat esimerkiksi mahdollisuuden tutustua uusiin samasta aiheesta kiinnostuneisiin ihmisiin ja jakaa tietoja ja kokemuksia. Tällä viikolla tutustumme blogissa lähemmin muutamiin erilaisiin harrasteyhteisöihin, ja Varustamon chatissa on mahdollisuus jutella aiheesta laajemmin. Harrastatko sinä jotakin netissä?
Harrasteyhteisöviikko alkaa peliyhteisö-teemalla. 13-vuotias Harri kertoi meille, mitä netin peliyhteisöt tuovat lisää pelaamiseen.

Mitä peliyhteisöjä käytät?
Steam, Xbox LIVE ja pelifoorumit, esim. Aapeli ja Pro Hotelli.

Mitä yhteisöissä voi tehdä?
Pelaamisen ei välttämättä tarvitse olla yksinäistä puuhaa.
Steamissa on paljon paljon pelejä eri makuun, ilmaisia sekä maksullisia. Xbox Live on pääasiassa Xbox 360-pelikonsolille suunniteltu yhteisö, jossa voi pelata verkossa ystävien kanssa ja jakaa saavutuksia. Aapeli on pelifoorumi, jossa voit käydä toisten sivuilla lukemassa blogeja ja pelata kaikennäköisiä pelejä. Pro hotelli on pääasiassa pikselihotelli missä vietät aikaa kavereittesi kanssa.

Miksi itse käytät niitä/mitä teet niissä?
Aapelissa pelailen haasteiden ja rankingin nostoa varten, on myös hienoa muokata omaa sivua ostamalla kaupasta esim. 10 taatelia maksavan teeman tai voit käyttää taatelisi peleihin/vaatteisiisi. Pro hotellissa käyn tapaamassa kavereita, Steamissa pelailen sen takia koska siellä löytyy hyviä pelejä, Xbox:ia pelaan silloin tällöin.

Olisiko pelaaminen tylsempää ilman että voisi keskustella muiden pelaajien kanssa? Oletko saanut yhteisöistä uusia tuttuja? 
Pelaaminen olisi tylsempää jos et saisi kenenkään kontaktia. Olen löytänyt paljon nettikavereita pelifoorumeilta.

Haluatko kertoa jotain muuta?
Älä kerro kenellekkään salasanaasi tai henkilökohtaisia asioita.

Toimittanut ja kuva Terhi, Varustamon vertaisohjaaja.

1 kommentti:

  1. Hyviä vinkkejä peliyhteisöissä toimimiseen! :)
    Jutta, Varustamo

    VastaaPoista