keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Harrasteyhteisöt netissä osa 2: Couchsurfing


Kun Casey Fenton aikoi vuonna 2003 matkustaa Islantiin, hän lähetti sähköpostia 1500 Islannin yliopiston opiskelijalle pyytäen majapaikkaa. Hän sai lopulta 50 tarjousta.Näin sai alkunsa idea CouchSurfingista. CS on internetyhteisö, jossa on nykyään 5,5 miljoonaa jäsentä.

CouchSurfingin ideana ei kuitenkaan ole pelkän ilmaisen majoituksen tarjoaminen, vaan ihmisiin tutustuminen. Sillä mikäpä olisi parempi tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin, kuin viettää aikaa siellä asuvien henkilöiden kautta?

CouchSurfingin toimintamalli on yksinkertainen:

1. Matkailija etsii majapaikkaa. Hän voi lukea matkakohteessaan asuvien ihmisten profiileja, ja lähettää samanhenkisille ihmisille sohvapyyntöjä.

2. Jos pyyntö hyväksytään, henkilöt sopivat keskenään, missä ja milloin näkevät. Omalle hostille kannattaa tuoda jonkinlaisia oman maan tuliaisia.

3. Paikan päällä mahdollisuudet ovat rajattomat! Paikalliset voivat näyttää nähtävyyksiä, suositella hyviä ravintoloita ja ottaa mukaansa juhliin.

Joskus host, eli majoituksen tarjoaja voi olla kiireinen, jolloin yhteistä aikaa on vähemmän. He voivat kuitenkin edelleen suositella erilaisia ajanvietteitä vieraalleen. Jotkut hostit jopa tarjoavat ruokaa, mikä on todellinen ystävällisyyden osoitus!

Voit myös itse hostata ulkomaisia vieraita, ja näin hankkia ystäviä ympäri maailmaa. Varmasti mukavan kohtaamisen jälkeen myös heidän ovensa ovat auki sinulle! Kielitaito myös karttuu ihan omalla kotisohvalla.
Couchsurfingissa toimii myös yhteisöjä erilaisille kiinnostuksenkohteille ja paikoille. Esimerkiksi Tampereella on oma yhteisö, jossa sillä alueella asuvat ja vierailevat surffaajat voivat sopia aktiviteeteista ja tapaamisista.

Jos pidät ihmisistä ja kulttuureista, kannattaa kokeilla CouchSurfingia. Jokainen löytää varmasti itselleen parhaan tavan osallistua.

Rosa

Kuvat (c) 1. Conras 2-3. Ramon Stoppelenburg

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen juttu couchsurfingista. Voisi olla melkoisen jännittävä kokemus. Kiinnostaisiko sinua Rosa lähteä kokeilemaan vai joko olet kokeillut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokeillut ! :)
   Olen ollut kerran hostattavana, mutta en ole itse majoittanut vielä ketään. Lisäksi olen käynyt CS:n paikallistapaamisissa ja tavannut ihmisiä kaupunkimatkoilla :)

   Poista
 2. Vau! En kyllä tiedä uskaltaisinko itse.

  VastaaPoista