keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Ihan Pihalla? -tapahtuma Lahdessa


Vuosittain pidettävä Ihan Pihalla? -tapahtuma pidettiin jälleen Lahdessa viime viikon keskiviikkona ja torstaina 22.-23.5.2013. Tapahtuma kerää ympäri suomen nuoria eri pajoilta. Yhteensä osallistujia oli n. 400. Ohjelmaan kuului mm. kiipeilyä, tanssipajoja, dj-paja, musiikki- ja teatteriesityksiä, soitinpajaa ja muuta hauskaa. Tapahtuman avasi Silvia Modig.





Kiipeilyssä sai joko tehdä tehtävän ja kiivetä palkkia pitkin ylös tai harjoittaa omaa ketteryyttään sivuttaisella kiipeilyseinällä. Sumopainiasussa sai painia kaveria vastaan, joka oli yllättävän rankkaa! Jos halusi hieman rauhoittua, taidehuoneessa oli tarvikkeita ja pehmeitä istuimia, joiden päällä sai löytää oman sisäisen taiteilijansa ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia. Molempina päivinä soitti bändi nimeltään Porocs. Keskiviikkoiltana katseltiin yhdessä Kovasikajuttu-elokuva.   



"Jos sen voi unelmoida, sen voi toteuttaa" 
- Walt Disney

Pääpuhujana torstaina oli Arman Alizad. Hän puhui hieman yli tunnin verran suurelle yleisölle unelmista ja yritteliäisyydestä. Arman kertoi, kuinka oli saanut unelmansa päästä televisioon tekemään ohjelmaa vaatteista ja kuinka unelma oli kehittynyt hänen ohjelmaansa Kill Arman. Armanin tärkein sanoma kiteytettynä oli se, että kaukaiselta ja toteutumattomalta vaikuttavat unelmat voi toteuttaa, kun vain tekee töitä sen eteen eikä luovuta unelmastaan. Armanin tarina oli hyvin motivoiva ja inspiroiva. Puheen jälkeen nuoret jäivät vielä keskustelemaan Armanin kanssa kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt.

"Kun epäonnistuminen alkaa toimia motivaationa uudelle yritykselle, olet oikeilla jäljillä" 
- Arman Alizad


Mukana tapahtuman järjestämisessä oli Lahden nuorisopalvelut, Valtakunnallinen Työpajayhdistys, Cimo ja Youth in Action.

Kuvat ja Teksti: Laura Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti