torstai 25. elokuuta 2011

Koulurauhan julistus otti kantaa nettikiusaamiseen

Eilen julistettiin Koulurauha lukuvuodelle 2011–2012. Alkaneen lukuvuoden koulurauhatyössä halutaan korostaa tasa-arvon ja hyvän yhteishengen merkitystä kouluissa. Erityisesti huomiota kiinnitetään toisen kunnioittamiseen ja tasa-arvoisen kohtelun tärkeyteen myös netissä, ei ainoastaan kouluympäristössä.

Koulurauhatyöryhmä ottaa tämänvuotisessa Koulurauhan julistuksessaan kantaa tärkeään asiaan. Julistuksen mukaan
”Internetin käytön lisääntymisen myötä nettikiusaaminen on yleistynyt hälyttävän paljon. Anonyymisti on helpompi haukkua kuin kasvotusten. Kasvottomuuden takia nettikiusaamista on lähes mahdotonta valvoa. Siksi kaikkien tulisi miettiä tarkasti mitä netissä sanoo.”
Nettikiusaaminen ei välttämättä eroa paljoakaan koulukiusaamisesta, eikä sitä pidä ikinä sietää. Netin kautta on mahdollista saada monenlaisia positiivisia kokemuksia ja luoda ihmissuhteita, mutta myös toisen loukkaaminen, kiusaaminen ja vahingoittaminen onnistuvat nimettömänä tai nimimerkin suojista. Vaikka nettikiusaamista onkin vaikea valvoa, on netissä kiusaajat silti mahdollista jäljittää.

Hyviä vinkkejä nettikiusaamisen kitkemiseen ja siihen puuttumiseen löytyy esimerkiksi Tietoturvakoulun sivuilta tästä klikkaamalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti