tiistai 23. elokuuta 2011

Minun tarinani: Saara omaa tietä etsimässä, osa 1

Minun tarinani –juttusarjassa seuraamme erilaisia nuoria heidän poluillaan koulutus- tai työelämässä tai matkalla kohti omia tavoitteitaan. Ensimmäinen seurattava on 21-vuotias Saara.

Kun Saara oli päättämässä ysiluokkaansa yläkoulussa Kangasalla, ei hänellä ollut vielä tiedossa mitään tarkkaa haaveammattia. Sen hän kuitenkin tiesi, että hän halusi kirjoittaa. Saara kuulikin Oriveden Opiston kirjoittajalukiosta, innostui ajatuksesta, haki lukioon ja pääsi sisään.

Lukioaikansa Saara asui Oriveden Opiston asuntolassa ja nautti ajastaan kirjoittajalukiossa. ”Lukioaika oli hauskaa, sillä kirjoittajalukiossa oli samanhenkistä porukkaa, kun ihmiset sinne olivat kuitenkin valikoituneet tiettyjen kiinnostuksenkohteiden mukaan. Mukavaa oli se, että kirjoittajalukiossa tosiaan pääsi kirjoittamaan”, Saara kertoo. Saara myös menestyi lukiossa hyvin, varsinkin itseään eniten kiinnostavissa aineissa historiassa ja kielissä.

Lukion loppupuolella Saaraa kiinnosti kirjastoala, ja hän haki Tampereen yliopistoon opiskelemaan informaatiotutkimusta. Vaikka yliopiston ovet eivät auenneetkaan, pääsi Saara kesäksi työharjoitteluun kirjastoon. ”Kun olin kirjastossa töissä, huomasin, ettei se olekaan minulle se sopivin ala. Ei enää harmittanut, etten päässytkään opiskelemaan alaa yliopistoon”, Saara kertoo. 

Kesän kestäneen harjoittelun jälkeen Saara kuuli Legioonateatterista, ilmaisupainotteisesta työpajasta. ”Harrastin pienempänä näyttelemistä, ja se oli yksi syy, miksi kiinnostuin Legioonateatterista ja päätin hakea sinne. Pääsin ryhmään, ja viihdyin Legioonalla hyvin koko työpajajakson, sillä siellä oli tosi kivoja ihmisiä, ja tietysti teatterikin on kivaa. Työpajajakso huipentui näytelmän valmistamiseen ja sen esittämiseen”, Saara muistelee.

Saara on ehtinyt myös käydä tarjoilualan peruskurssin Tampereen palvelualan ammattiopistossa. ”En miettinyt alaa sen enempää, vaan tärkeämpää oli se, että keksin itselleni jotain tekemistä. Tietysti oli tosi hyvä saada hankittua anniskelu- ja hygieniapassit. Varmasti tästä koulutuksesta oli hyötyä, kun viime kesänä pääsin töihin Ahjolan kesäkerhoon keittiöapulaiseksi ja kerhon ohjaajan apulaiseksi”, Saara kertoo.

Kun vuosi sitten Saara mietti itselleen tekemistä syksyksi, löysi hän työkkärin sivuilta mahdollisuuden opiskella matkailu- ja ravintola-alaa. Saara oli joskus yläasteella miettinyt hotellialaa ja pääsi nyt opiskelemaan hotellivirkailijan perustutkintoon. Opetus tapahtui TAKK:n tiloissa ja siihen kuului paljon työharjoittelua. ”Huomasin aika pian, ettei ala ole se ´oma juttu´. Olisin kuitenkin halunnut jatkaa opinnot loppuun, mutta lopetin ne kesken perusopintojen jälkeen harjoittelupaikasta saamani heikon palautteen vuoksi. Kesällä piti taas miettiä, mitä keksikin seuraavaksi", Saara kertoo. 

Saaran tarina jatkuu ensi viikolla. Lue silloin, minkälaisia uusia suunnitelmia Saaralla on tämän syksyn varalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti