tiistai 30. elokuuta 2011

Uusi palvelu helsinkiläisille nuorille rantautuu Suomeen

Helsingin Sanomat kirjoitti eilen maanantaina 29.8., kuinka Helsingin Diakonissalaitos on ottamassa käyttöön uuden nettipalvelun nuorille. Etelä-Afrikassa Kapkaupungissa kehitetyllä Jamiix-palvelulla koitetaan saada yhteys nuorisotyöntekijöiden ja nuorten välille. Palvelu käyttää yhteydenpitoon pikaviestejä ja chat-ominaisuutta. Se toimii ottamalla suoraan yhteyden Facebookista tai Googlesta tai muusta sosiaalisesta mediasta, jossa vain käytetään chat-palvelua.

“Palvelu soveltuu nuorisotyöhön poikkeuksellisen hyvin juuri siksi, ettei yhteydenotto vaadi itse nuorilta juuri mitään”, kirjoittaa HS

Jamiix on helppo ja anonyymi tapa ottaa yhteyttä Diakonissalaitoksen työntekijöihin, joita ovat esimerkiksi nuorisotyöntekijät, sosiaalityöntekijät ja lääkärit. Projekti on ollut Etelä-Afrikassa menestys ja samaa toivotaan myös Suomessa. Palvelu saatanee käyntiin tässä parin viikon sisään.

Itse toivon henkilökohtaisesti, että tämä palvelu saataisiin myös muualle Suomeen mahdollisimman pian, sillä se vaikuttaa todella lupaavalta ja toimivalta.

(Jutun voi käydä lukemassa joko läheisessä kirjastossa suoraan Helsingin Sanomista otsikolla “Helsinkiläisille nuorille apua Etelä-Afrikasta, tai maksullisesta nettilehdestä.)

Laura Sinkkonen, Varustamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti