perjantai 8. kesäkuuta 2012

Töissä Varustamolla

Kuulin Varustamon ensimmäisestä vertaisohjaajakoulutuksesta keväällä 2011. Koulutus kiinnosti minua heti ja se tuntui liittyvän sopivasti myös kasvatustieteen opintoihini. Lisäksi minua kiinnosti mahdollisuus päästä työskentelemään netissä ohjaajana. Vertaisohjaajakoulutus kesti vain muutaman viikon ja sisälsi paljon asiaa, mutta ei tuntunut rankalta koska kaikki oli mielenkiintoista ja saimme keskustella ja suunnitella tulevia vertaisohjauspalveluja yhdessä. Osallistujat olivat iältään 15-25 –vuotiaita, ja ainakin itse koin ikäeron hyväksi asiaksi, koska erilaisia näkökulmia oli enemmän.

Kesän olin töissä muualla ja kun palasin Varustamolle syyskuussa, työkaverit olivat suunnitelleet ja toteuttaneet jo vaikka mitä. Omaksi vastuualueekseni tuli toisen vertaisohjaajakoulutuksen suunnittelu yhdessä projektipäällikkömme Helenan kanssa ja koulutuksen käytännön järjestelyt. Koulutussuunnittelu oli kiinnostavaa ja haastavaakin, ja vahvisti ajatustani siitä että voisin tulevaisuudessa työskennellä koulutusten suunnittelun parissa. Oli kivaa olla mukana kouluttamassa uusia vertaisohjaajia ja tutustumassa heihin. Koulutuksen jälkeen toukokuussa oli vuorossa uusien vertaisohjaajien perehdytysjakso ja Varustamon tulevien kuvioiden suunnittelu.

Sosiaalinen media oli työssä koko ajan mukana tavalla tai toisella, ja opin paljon uutta somen välineistä. Lisäksi pääsin perehtymään sosiaalisen median käyttöön erilaisissa organisaatioissa, kouluissa, nuorisotyössä, ohjauksessa ja markkinoinnissa. Olin mukana erilaisissa tilaisuuksissa, joihin osallistui mm. opinto-ohjaajia ja nuorten koulutukseen ja työllistymiseen liittyvien hankkeiden työntekijöitä. Kokouskäytännöt tulivat tutuiksi ja opin kirjoittamaan muistioita ja pöytäkirjoja. Yksi tärkeä oppi, jonka Katrikin blogitekstissään mainitsi, on ollut verkostoituminen ja tarvittavan tiedon löytäminen. Lopulta en siis tehnyt varsinaista ohjaustyötä ollenkaan, mutta sain olla mukana monessa mielenkiintoisessa jutussa ja sain paljon arvokasta kokemusta.

Työni Varustamolla päättyi toukokuun lopussa. Ihan kokonaan en silti näistä kuvioista vielä ole lähdössä, sillä kesäsuunnitelmiini kuuluu verkkovertaisohjausta käsittelevän graduni tekeminen valmiiksi.


Kiitos kivoille työkavereille,

työn iloa uusille vertaisohjaajille,

ja aurinkoista kesää kaikille!

Sini 

Kuva (c) Nick Ares

1 kommentti: