maanantai 25. kesäkuuta 2012

Vertaisohjausta ja ahkeraa oppimista

Myös minä kävin vertaisohjaajakoulutuksen keväällä 2011. Vaikka aika oli kortilla tuona keväänä, päätin hakea mukaan kurssille oponi suosituksesta. Tulin kurssille innokkaana ja valmiina oppimaan uusia juttuja, sekä tietysti odotin innolla uusien ihmisten tapaamista. Uusia asioita tulikin jo kurssilla opittua hurja määrä ja erityisen antoisa kokemus oli parin päivän työharjoittelu Kangasalan ammattistartilla. Erityisesti harjoittelu avasi silmäni tilanteelle, jossa liian moni nuori on; ei opiskelupaikkaa, eikä oikeen tietoa siitä, mitä elämältään haluaa.

Työt Varustamo-hankkeessa aloitin vasta syksyllä 2011, koska reissasin koko kesän ympäri Suomea jos jonkinmoisissa tapahtumissa. Ensimmäiset viikot kuluivat tutustuessa kesän vertaisohjaajien töitten tuloksiin ja erilaisiin palveluihin, joiden suunnittelu oli käynnissä. Facebookin, google:n sovellusten ja monien muitten sovellusten ja ohjelmien käyttötaitoni kasvoi hurjaa vauhtia.

Pian löysin kuitenkin sen kiinnostavimman työtehtäväni, eli yhteistyön ammattistarttien kanssa. Pääsin syksyn aikana mukaan vierailemaan ammattistarteille ja olin mukana kouluttamassa nuoria käyttämään palveluitamme. Kevät ja syksy menivätkin sitten mukavasti pääosin ammattistarttilaisten kanssa chattaillessa, vaikka toki chattaajia olisi voinut olla enemmänkin.

Kokemuksena Varustamo-hankkeeseen osallistuminen oli huippua! Tutustuin moniin mahtaviin tyyppeihin, opin paljon uusia asioita netissä toimimisesta, sekä itsestäni peilatessani omaa tilannettani Varustamossa mukana olleisiin nuoriin ja heidän tilanteisiinsa. Lähtisin hankkeeseen mukaan koska vaan uudestaan ja uskon, että hankkeeseen osallistumisesta tulee olemaan minulle jatkossakin hyötyä!
 
Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti