torstai 16. elokuuta 2012

Ensiapukurssilta tärkeitä taitoja ja hyvä lisä ansioluetteloon

Miksi mennä ensiapukurssille ja suorittaa EA-kortti? Tapaturmilta tai pieniltä onnettomuuksilta voi yrittää suojautua, mutta niiden välttäminen ei aina ole mahdollista. Melkeinpä missä tahansa työssä, jossa ollaan tekemisissä ihmisten kanssa, on ensiaputaidoista vain hyötyä. Vaikkapa kesäleireillä, festareilla, urheilutapahtumissa, kesken ajomatkan tai koulupäivän saattavat ensiaputaidot olla tarpeen. 

Ensiapukurssilta saa tarpeellisia, mahdollisesti elintärkeitä taitoja, mutta kurssin suorittaminen on myös erinomaisen lisä ansioluetteloon! Ja jos tulevaisuudenhaaveenaa on esimerkiksi terveydenhoitoalaan liittyvä opiskelupaikka, voi ensiapukurssilta saada jo hieman esimakua tulevasta...

Kuva: 8lettersuk

Erityisesti SPR järjestää ensiapukursseja läpi vuoden eri puolilla Suomea. Tampereen kurssikalenteriin voi tutustua tästä. Tarjolla on kahden päivän mittaisia ensiapukursseja sekä yhden päivän mittaisia hätäensiapukursseja. Myös esimerkiksi monet partiopiirit järjestävät ensiapukursseja. 

Kurssin suoritettuaan saa EA-todistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Tästä hauskasta ensiapupelistä voi saada hieman esimakua siitä, mitä kaikkea kurssilla opitaan! SPR:n nettisivuilla on muutakin hyvää sisältöä, jos ensiapuasiat alkavat kiinnostaa. 

Anna, Varustamo

2 kommenttia:

  1. EA-kortin hankkiminen on ollu jo pitkään mulla mielessä, mut en oo saanu aikaseks... Se pitäis melkeenpä sisällyttää vaikka yläasteen terveystiedon opintoihin, koska olis tosi tärkeetä osata toimia oikein hätätilanteessa! Ehkäpä toivon joululahjaks lahjakortin EA-kurssille, niin tulee sitten joskus sekin tehtyä :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea tuo lahjakortti-juttu! :) t. Anna-vertaisohjaaja

    VastaaPoista