maanantai 20. elokuuta 2012

Varustamon Kesäkelluminen lopuillaan ja syksyn uudet tuulet edessä!

Varustamon Kesäkelluke-chat on pyörinyt Facebookissa hienosti koko kesän, ja vielä elokuun loppuun saakka chattaillaan tutusti tiistaisin ja torstaisin klo 18-20. Suuren suuri kiitos kaikille chateissa mukana olleille ja tervetuloa vielä jäljellä oleviin kesächatteihin! :) Syksymmällä eli parin viikon päästä sitten uusin kuvioin… Vaikka Kesäkelluke jää talviteloille, chatit siis jatkuvat uusin aihein ja uusin ajankohdin. Kannattaa siis pysyä kuulolla!

Varustamon IRC-galleriayhteisössä sen sijaan meno jatkuu entisellään kesän jälkeenkin: keskustelut käyvät kuumina kouluun, työhön, ammatinvalintaan ja kaikkeen näihin etäisestikin liittyen... Vertaisohjaajille voi sielläkin laittaa yksityisviestiä, tervetuloa uudetkin naamat! 


Varustamon vertaisohjaajat kertovat kuluneesta kesästä seuraavaa...

"Kesän fiilikset tiivistettynä: 


Netissä tuli pyörittyä paljon kesän aikana Kesäkellukkeenkin merkeissä. ”Turisteja” eli chattikävijöitä olisi saanut olla enemmänkin, mutta kivaa, että ylipäätään saatiin chattailijoita mukaan! Oli itsellekin työpäivän piristys aina, kun joku löysi tiensä Kesäkelluke-chattiin ja tuli juttelemaan meidän vertaisohjaajien kanssa. Aina välillä sai tuntea itsensä hyödylliseksi, kun pystyi antamaan vinkkejä tai tietoa chattaajille esimerkiksi pääsykokeisiin tai lukion suorittamiseen liittyen. Toivottavasti myös jatkossa saadaan keskustelijoita mukaan chatteihin! :)"

- Telma, Varustamo

Kesäkelluke jää talviteloille kahden viikon päästä elokuun lopussa.
"Kesäkelluke -chat piristi kesäpäiviä, kun aurinko ei sitä viitsinyt kuluneen kesän aikana joka hetki tehdä. Chateissa aiheina olivat kesän koulutushakuihin liittyvät teemat ja meidän vertaisohjaajienkin keskuudessa kouluun pyrkimiset olivat ainakin osalla ajankohtainen teema. Vaikka joillain chattiin osallistuneista olikin menossa hyvin ansaittu loma, me Varustamolla emme kuitenkaan unohtaneet jäätelön syömisen ja rannalla uimisen ohessa muistutella kesän ja syksyn tärkeistä päivämääristä ja tapahtumista. Chateissa vaihdoimme ajatuksia eri koulutuksista ja niiden valintakokeista ja uuden lukuvuoden aloittamisesta, mutta keskustelua käytiin myös vähemmän akateemisista aiheista, kuten harrastuksista, avaruudesta, matkustelusta ja kesäloman vietosta. Itsekin tuli opittua kesän chattien keskusteluista kaikennäköistä uutta mm. armeijasta, eri koulutuksista ja työllistymisen kiemuroista. 

Ei ole helppoa nuorena keksiä, mikä sitä oikeasti kiinnostaa, ja kun joku kiinnostaa, saattaa jo koulutukseen pääseminen olla uskomattoman työlästä. Onneksi yhdessä aiheesta keskusteleminen saattaa herättää uusia ajatuksia ja tuoda mieleen erilaisia mahdollisuuksia; itsekään en tiennyt kesälukion mahdollisuudesta, taikka mitä ajokorttiuudistus on tuonut tullessaan, eli myös me vertaisohjaajat saatiin hieman opastusta! :)"

- Tiia, Varustamo

"Kiitos kaikille kanssamme tänä kesänä kelluneille! Syksyllä juttu jatkuu niin Facessa kuin galtsussakin! :)"

- Varustamon vertaisohjaajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti