maanantai 6. elokuuta 2012

Kohti koulun alkua!

Kesälomaa enää viikko jäljellä, voi apua nytkö se koulu jo alkaa!

Kaikilla taitaa alkaa koulu vähän eri aikaan, mutta toisen asteen koulutus pääosin alkaa jo viikon päästä. Kauhean moni ei varmaan odota koulun alkua, mutta toivottavasti jokainen on vähän lomalla rentoutunut, jotta jaksaa aloittaa uuden lukukauden koulun penkillä. Minulla on mennyt loma töitä tehdessä, joten oikeastaan vaikka en ole lomaillut, tuntuu koulu tämän kesän jälkeen yhdeltä pitkältä lomalta. :)

Pitäydytään nyt kuitenkin ajatuksessa, että koulun penkille palaaminen ei kauheasti motivoisi. Miten sitten saada motivaatio kohdalleen? Itse mietin asiaa silloin pitkällä tähtäimellä, kun motivaatio hukkuu johonkin. Mietin, että missä haluan olla vaikka viiden vuoden kuluttua ja minä haluan omata silloin ammatin. Tästä saan puhtia jatkaa opintoja, kun tiedän mitä kohti se minua vie. Toinen motivaatiokeino on ajatella tulevaa syyslomaa, joka on ovella ennen kuin koulu ehtii kunnolla alkaakaan. Minä ainakin aion lomailla kunnolla syyslomalla, koska kesä on mennyt töitä tehdessä.


Itse en juuri varustaudu nyt koulun alkamiseen, kun on kolmas vuosi jo alkamassa. Tarvitsen vain hyvän mielen ja motivaatiota opiskella ahkerasti. Mutta palaampas ajassa siihen, kun aloitin koulutukseni ensimmäisen vuoden. Silloin aloitin kaksoistutkinnossa, eli lukion pakolliset kurssit yhdistettynä ammatillisiin opintoihin. Silloin tarvitsi hankkia ainakin paljon koulukirjoja, lukion kirjat listan mukaan ja ekoilla tunneilla ilmoitettiin ammatillisten opintojen kirjat, jotka tulisi hankkia. Lisäksi tarvitsin luentolehtiön ja kansioita muistiinpanojen säilyttämiseen, sekä tietysti kyniä, kumeja yms.

Eniten kyllä koulutuksen alussa kuitenkin miettii uusien kavereiden saamista, että millaisiakohan ihmiset uudessa koulussa ovat ja tuleeko heidän kanssaan juttuun. Mutta lohdutukseksi voin kertoa että kyllä siellä niin on erinäköistä ja eriluonteista porukkaa, että jokaiselle löytyy jotakin ja uusia kavereita saa aivan varmasti. 


Nyt tuli mieleen yksi hurjan tärkeä asia niille jotka aloittavat ammatillisen koulutuksen. Muistakaa ettei ammattikoulu ole mikään löysäilypaikka vaan siellä opitaan jonkin alan ammattilaiseksi. Ammattikouluista on vähän sellainen vääränlainen maine jota isommat sisarukset viljelee, mutta todellisuudessa se on aika raaka paikka, koska vastuu on kokonaan itsellä. Helposti kun kukaan ei hengitä niskaan, sitä ajattelee ettei tarvitse tehdä mitään ja voi ottaa rennosti, mutta kyllä sitten huomaa kantapään kautta että eipä kannattanut. Eli käykää tunneilla, lukekaa vähän tentteihin ja ottakaa oppiminen tosissaan! Sama pätee kyllä vähän lukioonkin, mutta etenkin amikseen.

Rentouttavaa loppukesälomaa ja oppimisen täyteistä koulun alkua kaikille! :)


Sanni, Varustamo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti