perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mitä tekemistä kesälomaksi?

Vihdoin kauan odotettu kesäloma on alkanut! Ei tarvitse taas pitkään aikaan huolehtia koulutehtävistä tai muusta sellaisesta (paitsi, jos alkaa lukemaan jo syksyn ylioppilaskirjoituksiin).
Kun tarpeeksi on löhöillyt ja rentoutunut auringon alla, saattaa tulla tylsistymisen tunne. Silloin tästä postauksesta voi olla sinulle hyötyä!
1. Särkänniemen huvipuisto
Tampereella sijaitsevaan huvipuistoon on juuri rakennettu Koiramäen kylä ja viime vuonna valmistunut Angry Birds Land. Molemmat kylät sopivat perheen pienemmillekin. Huvipuistossa järjestetään uusi vesiseikkailu SpeedBoat, joka on super jet -tyyppinen vene ja kulkee paljon nopeampaa kuin normaali moottorivene. Valitettavasti kyyti ei sisälly huvipuisto rannekkeeseen. Lippu maksaa 15€ ja pituusraja on 140 cm. Huvipuistossa on 34 huvilaitetta, jotka tarjoavat hurjaa kyytiä kaikenikäisille. Särkänniemessä on myös Delfinaario, jossa 5 delfiiniä esittää mitä hienoimpia temppuja. Pienemmille kaloilla on tehty oma Akvaario, jossa on yli 200 kala- ja vesieläinlajia maailman eri kolkista. Planetaariossa esitetään lähellä olevia planeettoja ja aurinkoja ja niiden elämän eri vaiheita. Lisäksi huvipuistosta kohoaa 168 metriä pitkä Näsinneula, jossa voit nauttia kauniista järvimaisemasta tai ravintolan hyvästä ruoasta. Käy katsomassa lisätietoa Särkänniemen kotisivuilta
                                                                                                    Lähde
2. Tampereen torit
Tampereella on kolme toria, Laukontori, Tammelantori ja Keskustori, mutta keskustorilla myydään ainoastaan joka maanantai. Laukontorilla myydään koko kesän ja Tammelantorilla ympäri vuoden. Minun lempi tori on Laukontori, koska siellä voi nautiskella kesästä laiturilla kera jäätelön ja mansikoiden. Tammelantorille kannattaa mennä iltaisin, sillä ilta aurinko paistaa kesäisin kauniisti kerrostalojen takaa, mutta sen verran ajoissa, että ehtii ostamaan herkkuja. Toreilla on tarjolla muun muassa sesonkituotteita, grilliruokaa, mustaamakkaraa, joka on tamperelainen herkku, perunoita, juureksia, leivonnaisia ja paljon muuta. Lisäksi toreilla on käsityötuotteita ja kirpputoreja.
Tampereen Kauppahallin voisi laskea myös yhdeksi toriksi, vaikka se sijaitseekin sisällä melkeinpä keskellä keskustaa. Halli on täynnä pieniä, kotoisia myymälöitä ja kahviloita, joissa myydään muun muassa leivonnaisia, juustoja, kukkia, kenkiä, lihatuotteita ja niin edelleen. Kauppahallista enemmän tietoa
täältä ja kauppatoreista täältä.

Kauppahallin käytävä. Lähde 3. Piknik kavereiden kanssa Piknik sopii hyvin kaupunkialueelle, sillä Tampereella on paljon puistoalueita. Piknik paikka voi olla joko puistossa tai rannalla tai mihin itse haluaakin mennä kavereiden kanssa. Lempi piknik ruokiani ovat ainakin mansikat, suklaa, viinirypäleet, keksit, paloitellut hedelmät. Hyviä piknik paikkoja ovat esimerkiksi Sorsapuisto, Kalevan kirkon puistoalue, Rosendahlin pitkä ranta, joka on suurimmaksi osaksi ruohikkoa ja vasta aivan rannalla on hiekkaa. Myöskin Kaukajärven-, Riihimäen- ja Liutun ranta ovat hyviä paikkoja piknikille. Jos on kuuma kesäpäivä, rannoilta pääsee myös pulahtamaan viileään veteen.

Lähde 4. Sateinen keli, mitä sitten keksisi? Kaupunki on täynnä tekemistä sateellakin esimerkiksi shoppaaminen vaikka koskikeskuksessa tai suuressa ideaparkissa, joka sijaitsee Lempäälässä lähellä Tamperetta. Jos elää opiskelijabudjetilla, Tampereella on paljon hyviä kirpputoreja muun muassa Radiokirppis, Bonus kirppis, UFF:n kirppis, Kyttälän kirppis ja monia muita. Tältä sivustolta löydät Tampereen kaikki kirpputorit.

Lisäksi kaupungissa on paljon erilaisia ravintoloita, missä on erittäin hyvää ruokaa. Koskikeskuksessa sijaitseva Hullu Poro ja Miami ovat todella hyviä ruokapaikkoja, jossa tarjoillaan hampurilaisista aina Lapin ruokiin asti. Koskikeskuksessa on myös monia muita ravintoloita kuten Daddy’s Diner, Manhattan Steak House, Rax Buffet, Delisushi, jos tykkää sushi ruoista. Jos nälkä ei ole vielä suuri, kaupungissa sijaitsee useita kahviloita kuten Coffee House, Wayne’s Coffee, Aschan Coffee & Deli, Kahvila Taikapapu ja monia muita, joissa saa erikoiskahvin lisäksi leivonnaisia tai terveellisempää välipalaa.
Kaupungissa on kaksi elokuvateatteri, josta toinen, Cine Atlas, sijaitsee Koskikeskuksessa ja toinen, Plevna, liikekeskus Siperian vieressä. Voihan myös kutsua kaverit kylään ja pitää vaikka leffaillan tai tehdä yhdessä ruokaa! Hanna Varustamo

1 kommentti:

  1. Kuulin muuten juuri, että Laukontorille saa mennä ilmaiseksi pitämään kirppis"pöytää". :)
    -Terhi, Varustamo

    VastaaPoista